4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

Bağımsız adaya 1 oy

Muş'un Hasköy ilçesine bağlı Düzkışla beldesinde, bağımsız belediye başkanı adayı Alican Erol sadece 1 oy aldı.

Bin 160 seçmenin 6 sandıkta oy kullandığı 4 bin 200 nüfuslu Düzkışla beldesinde oldukça çekişmeli bir seçim yaşandı. Belediye başkanlığı seçimi için 12 aday adayının bulunduğu ve 6 adayın yarıştığı Düzkışla'da bağımsız olarak seçime giren Alican Erol, sadece 1 oy aldı. Seçim sonucu belediye başkanlığını ise Saadet Partisi'nin adayı Mehmet Sezigen kazandı.
Seçimde kendisine verilen 1 oyun yanlış kullanıldığını ve kimin tarafından verildiğini bilmediğini belirten Alican Erol, "Başka bir partiden benim bir akrabam da aday olunca ailemizin oyları bölünmesin diye seçimlerden önce adaylıktan çekildim. Yani seçime resmi olarak girmiş görünsem bile fiilen seçime girmedim. Başka partiden aday olan akrabamıza çalışarak oy kullandık. Benim ismime çıkan 1 oyu da kim kullanmış bilmiyoruz. Büyük ihtimalle yanlışlıkla kullanılmıştır. Çünkü ben bile kendime oy vermedim" dedi.

Doğu bölgesinde feodal yapının güçlü olduğunu ve aşiretçiliğin ön planda olduğunu söyleyen Alican Erol, "Aynı aileden iki aday olduğu zaman oylar bölünüyor. Bu sebeple ben adaylıktan çekildim. Bir ailenin bir adayı olduğu zaman herkes ona oy veriyor ve oylar bölünmüyor. Aslında feodal yapının artık aşılması ve gerçekten işi yapabilecek insanların yönetime gelip iş başına getirilmeleri gerekir" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 31 Mart 2009 Salı 14:21:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
özbek IP: 88.230.31.xxx Tarih : 6.04.2009 14:24:20

helal olsun sana alican bey en azında kendı oyunuzu kendınıze verdınız.bazıları gıbı mesela(su anda MUŞTA BELEDIYE BASKAN YARDIMCILIĞI YAPAN  SADULLAH ÖZBEK)KENDI SAHSI MENFAATLERİ İÇİN OYUNU BASKASINA PARA KARŞILIĞI(100000 TL CİK) PEŞKEŞ CEKMEDINIZ.HEM KENDI PARTINIZI SATMADINIZ HEMDE ŞAHSIYETINIZI.TEKRAR TEBRIKLER.