4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

Bakan Demir Muş'ta

BAKAN DEMİR MUŞ'TA

Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, "İller Bankası'nın çalışmaları bu bölge için çok önemli. Kırsal kesime hibe kaynağı kullandırıyoruz. Bu illerin nüfusuna göre bu kaynakları belirliyoruz" dedi.

Mustafa Demir, Van ve Bitlis gezisinin ardından Muş'a geldi. Bitlis'ten karayoluyla Muş'a gelen Mustafa Demir, Muş Havaalanı VIP salonunda gezisiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Bakanlığa bağlı birimlerin 2010 yılı çalışmalarını inceleme fırsatı bulduğunu belirten Demir, çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulunduklarını ifade etti. Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü'nün TAKBİS projesine çok önem verdiğini söyleyen Demir, bunun bu bölgede çok önde olduğunu söyledi.

İller Bankası'nın çalışmalarına da değinen Demir, 2010 yılında 2 milyar TL belediyelere aktarmayı hedeflediklerini anlattı. İller Bankası ve Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü'nün teşkilat kanununun mecliste görüşüleceğini dile getiren Demir, şöyle konuştu: "İller Bankası'nın çalışmaları bu bölge için çok önemli. Kırsal kesime hibe kaynağı kullandırıyoruz. Bu illerin nüfusuna göre bu kaynakları belirliyoruz. Bunların çalışmaları devam ediyor. Ayrıca nüfusu 10 bin altında kalan beldelerimiz için su ve kanalizasyonlarına yüzde 50 hibe kaynak kullanıyoruz. İller Bankası geçen yıl 900 milyon TL kaynak kullandı. 2010 yılında biz bunu 2 milyar TL hesaplıyoruz. Bunun için yerel yönetimlerimizi bu konuda bilgilendiriyoruz. İller Bankası ve Tapu Kadastro Genel Müdürlüğümüzün teşkilat kanunları mecliste görüşülmeyi bekliyor. Ümit ediyorum 10-15 gün içerisinde yasalaşacak. Mevcut görevlerinin daha etkin bir şekilde yürütme noktasında çok ciddi bir katkı sağlayacak. Özellikle İller Bankası İLBANK adı altında anonim şirkete dönüşecek. Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü'de teşkilatı güçlendirerek burayı yeniden yapılandıracağız."

Zorunlu deprem sigortasına da değinen Demir, deprem sigortasıyla depreme dayanıklı yapı yapmanın mümkün olmadığını belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Zorunlu deprem sigortası özellikle Marmara Depremi sonrasında çıkarılmıştır. Deprem sigorta sistemiyle depreme dayanıklı yapı yapma imkanı yok. Yapı denetimi farklı bir konu. Türkiye'de 19 vilayette yapı denetimi kanunu çerçevesinde yapıların projeye uygun yapılıp yapılmadığı denetleniyor. Şimdi bunu 81 vilayete yaygınlaştırıyoruz. Bu şu an Başbakanlık ve Bakanlar Kurulu kararıyla oluyor. Bunu tamamen yaygınlaştırdığımızda sigorta işlemi biraz daha sağlıklı yürür diye düşünüyoruz. Bizzat deprem sigortası kavramıyla yapının güvenli ve sağlıklı yapılmasını temin etme imkanı yok. Bilakis yapı denetimi zayıfsa sigortalama olayı başarılı olamaz. Umut ediyorum gelecekte bu başarısı artacaktır."

Bakan Demir, daha sonra Anadolujet'in Muş-Ankara seferini yapan tarifeli uçağıyla Ankara'ya gitti. Bakan Demir'i, Muş Valisi Erdoğan Bektaş, Van Valisi Münir Karaloğlu, Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, AK Parti Muş milletvekilleri Dr. Medeni Yılmaz ve Seracettin Karayağız, Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede ve partililer uğurladı.

BAKAN DEMİR MUŞ'TA
BAKAN DEMİR MUŞ'TA
BAKAN DEMİR MUŞ'TA
İHA
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2010 Pazar 17:41:04
Güncelleme :27 Haziran 2010 Pazar 18:50:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?