4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

Bakan Recep Akdağ Varto'da

Muş'un Varto ilçesini ziyaret eden Sağlık Bakanı Recep Akdağ bir dizi gezi ve incelemelerde bulundu.

Sabah saatlerinde Muş'tan Varto'ya gelen Bakan Recep Akdağ, ilk olarak Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) ilçe seçim bürosuna geçerek, burada vatandaşlarla bir araya geldi. Kendileri için siyasetin yapmanın tek sebebinin hizmet olduğu söyleyen Akdağ, insana verdikleri öneme değindi. İnsanların rengi, ırkı, kavmi, yaşantısının hiçbir önemi olmadığını söyleyen Akdağ, "Biz yaratılanı yaratandan ötürü severiz. Bir insan geldiği kökenin anadilini rahatça konuşabilmelidir. Fakat bunu yaparken de birilerinin yaptığı veya yapmaya çalıştığı gibi, bir ayrılık malzemesi şeklinde de kullanamaz. Biz Malazgirt'ten beri bu topraklarda beraber yaşıyoruz. Çanakkale'de dedelerimiz beraber şehit oldu. Bizim tarihimiz, kültürümüz, inancımız, derdimiz, acımız, tasamız, sevincimiz bir, sadece bir anadili farklı olduğu için bu millet bir birinden ayrılır mı?" dedi.

AK Parti hükümeti döneminde yapılan hizmetlere de değinen Sağlık Bakanı Dr. Recep Akdağ, bu dönemde susuz köyün kalmadığını dile getirdi. Sağlık alanında da büyük ilerleme kat edildiğini söyleyen Akdağ "Bizden önce ambulansla hasta götürüldüğü zaman mazot parası istenmekteydi. Ama şimdi hastamızı 5 bin Euro bile olsa helikopter ambulansa koyup Erzurum iline bedava götüreceğiz" dedi.
Seçim bürosu ziyaretinin ardından Varto Devlet Hastanesi'ne geçen Sağlık Bakanı Dr. Recep Akdağ, hastalara geçmiş olsun dileklerini iletti. Hastane çıkışında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Akdağ, "Varto Devlet Hastanesi'ne ilk geldiğimde sadece 1 genel cerrah vardı. Onun da ameliyat yapacak durumu yoktu. Fakat şimdi hastanemizde 6 uzman doktorumuz var ve tam kapasiteli olarak hizmet veriyor. Ayrıca diğer ilçelerimize yaptığımız gibi Varto'ya da yeni bir hastane yapacağız" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Mart 2009 Perşembe 19:07:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?