4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

Başbakan bir ilki gerçekleştirecek

BAŞBAKAN MUŞ'TA BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRECEK

Muş Valisi Erdoğan Bektaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın açılışını yapacağı işletmeler sayesinde Muş'un şahlanacağını belirtti.

2 günlük Muş ve Bitlis gezisi kapsamında Muş'a gelecek olan Başbakan Erdoğan, 35 orta ve büyük ölçekli fabrikanın açılışını yapacağı belirtildi. Konuyla ilgili makamında gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Bektaş, Muş'un birkaç yıl öncesine kadar ihracatı olmayan tek il olduğunu söyledi. Bu tabloyu değiştirmek için hemen çalışmalara başladıklarını ifade eden Bektaş, yapılan çalışmalar sonucunda Muş'ta üretime başlayan 35 orta ve büyük ölçekli fabrika kurulduğunu kaydetti.

Yapılan çaba ve çalışmalar sonucu Muş'un bir dönüm noktasına ulaşmış olduğunu dile getiren Bektaş, “2003 yılı DPT resmi rakamlarında Muş'un hak etmediğine inandığımız bir tablosu vardı. Muş sosyoekonomik gelişmişlik açısından ülkemizin 81'inci iliydi. O gün Muş'ta bu tabloyu değiştirmek için başlayan çabalar, bugün artık bir dönüm noktasına, bir büyük geleceğe kucak açma noktasına ulaşmış bulunuyor. İhracatı sıfır olan Muş, önce Barit Fabrikası'yla ihracata başladı. Sonra Çimento Fabrikası start aldı ve Muş'un potansiyeliyle biz buluştuk. Taş taş üstüne, fabrika fabrika üstüne kondu. Çimento bitti, imalata başladı, daha da büyüdü ve ihracata başladı. Tekel'in yıllardır boş olan binalarını aldık ve gelmez denen sanayicilere verdik. Malazgirt'te ve organize sanayi bölgesinde bu anlamda çalışmalar yaptık. Bir şehrin ayağa kalkması için ne lazımsa hep birlikte yaptık ve artık şehir ayağa kalkıyor, çevresine ışık, insanına umut sunuyor. Sıfır ihracatı olan Muş'ta 14 milyon dolar ihracata yükseldik ve 35 fabrika açtık. Bu fabrikalar Sayın Başbakanımız tarafından açılacak ve artık Muş ekonomik anlamda daha da kalkınacak” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2010 Cuma 16:23:03
Güncelleme :17 Aralık 2010 Cuma 17:57:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?