3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

Başıboş köpekler tehlike saçıyor

VARTO'DA KÖPEK ISIRMA VAKALARI ARTTI

Muş'un Varto ilçesi Ocaklı Köyü İlköğretim okulu bahçesinde oynarken sahipsiz bir köpek tarafından ısırılan 7 yaşındaki Adem Yalçın isimli çocuk Varto Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Anne Rahime Yalçın, çocuğunun kuduz tehlikesi ile karşı karşıya olup olmadığını öğrenmek ve tedavisinin yapılması için hastaneye getirdiğini anlattı. Gelecek olan tahlillerini beklediklerini belirten Yalçın "Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Ramazan Akkutlu oğluma müdahale etti, şu anda sağlık durumu iyi" dedi.

Varto Sağlık Grup Başkanı ve Devlet Hastanesi Başhekimi olan Dr. Ramazan Akkutlu ise, bir hafta içerisinde üçüncü köpek ısırma vakası ile karşılaştıklarını belirtti. Dr. Akkurtlu "Köpekler sahipleri tarafından bağlanmıyor, sahipsiz bırakılıyor. İlçede ve köylerde başıboş köpeklerin çok olduğu duyumunu alıyoruz. İnsanlarımızın zarar görmemesi için ilgili Tarım Müdürlüğü ile Varto Belediyesi'nin bu başıboş köpeklere karşı gerekli tedbirleri almaları ve bunları aşılamaları gerekmektedir. Saldırıya uğrayan özellikle çocuklardır. Bu saldırılar ciddi bir risk oluşturmaktadır. Bu tür vakalarda vatandaşların ilgili hastaneye başvurulması gerekir. Eğer aşı olmazlarsa kuduz hastalığı ile karşı karşıya kalıp ölüm olaylarına kadar götürebilir. Tedbir almaları gerekmektedir" dedi.

VARTO'DA KÖPEK ISIRMA VAKALARI ARTTI
VARTO'DA KÖPEK ISIRMA VAKALARI ARTTI
İHA
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2010 Çarşamba 16:21:00
Güncelleme :7 Nisan 2010 Çarşamba 16:23:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?