4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

Başkandan megafonlu uyarı

BELEDİYE BAŞKANINDAN MEGAFONLU UYARI

Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede, kaldırım işgalini sona erdirmek için kolları sıvadı. Daha önce zabıta ekipleriyle esnafı uyaran Başkan Necmettin Dede, bu kez eline megafon alıp kendisi uyarıda bulundu.

Zabıta ekipleriyle birlikte ara sokaklara çıkan Dede, eline aldığı megafonla kahvehane işletmecilerini kaldırım işgaline son vermeleri için uyardı. Bayanlardan her gün onlarca şikayet telefonu ve mektubu aldığını söyleyen Dede, bu sorun çözülünceye kadar uyarılarının devam edeceğini belirtti. Bayanların balkonlara çıkamadıkları yönünde şikayetlerinin arttığını ifade eden Dede; "Bayanlardan günde en az 10 tane telefon ve mektup alıyorum. Kahvehanede, özellikle bina önlerinde oturanların gözlerinin balkonlarda olduğunu söylüyorlar. Cam silemediklerini, balkonlara çıkamadıklarını söylüyorlar. Yabancılar da yoldan geçemediklerini söylüyorlar. Kahvehane önlerindeki sandalyelerden bizi kurtarın diyorlar. Benim vatandaşlarım buna riayet etmesi lazım. Belediyenin bu kadar işi varken gelip de uğraşması doğru değil. Biz cezalandırmadan bu sorunu çözmek istiyoruz. Gençlerimiz işsiz oldukları için kahvehanelerde oturuyor. Gençlerimizin başka gideceği yok. Biz de gençlerin oturabileceği yerler açmamız, kahvehane önlerinden mesire alanlarına çekmemiz gerek. Bunu belediye yapacak" dedi.

Esnafı ilk etapta uyaracağını ve gerekirse yalvaracağını dile getiren Dede; "Kahvehane önlerindeki kaldırımları kendilerine verdik. Ama bazı işletmeler bunu istismar edip, kürsülerini caddeye taşıyor. Vatandaşın yüzde 80'i bundan muzdariptir. Biz de şartlar ne olursa olsun halkımızın bu isteğini yerine getirmemiz gerek. Önce rica edeceğiz, gerekirse yalvaracağız, bunlar da olmazda işletmeleri kapatacağız. Kendimizi o bayanların ailelerinin yerine koymalıyız. Biz ailelerimizin bu duruma düşmesinden hoşnut olmayız. Sen başkasının hanımına, kızına, çocuğuna riayet etmezsen başkası da senin karına, kızına, çocuğuna riayet etmez. Biz her gün rica ediyoruz, esnafı uyarıyoruz. Umarım hemşerilerim buna riayet eder" diye konuştu.

BELEDİYE BAŞKANINDAN MEGAFONLU UYARI
BELEDİYE BAŞKANINDAN MEGAFONLU UYARI
BELEDİYE BAŞKANINDAN MEGAFONLU UYARI
İHA
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2010 Cuma 11:38:04
Güncelleme :21 Mayıs 2010 Cuma 11:43:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?