6
Mayıs
2024
Pazertesi
MUŞ

Başlarına buz düştü!

Muş'ta havaların ısınması ile birlikte çatılardan eriyen buzun düşmesi sonucu 3 kadın yaralandı. Beyin travması geçiren hemşire Canan Batubay ameliyata alındı, diğer iki kadının sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi

Devlet Hastanesi’nde hemşire olarak görev yapan Canan Batubay (32), Alparslan Üniversitesi hemşirelik 2’nci sınıf öğrencisi Semra Özen (20) ile hemşirelik 1’nci sınıf öğrencisi Gülli İnan (18) alışverişten Devlet Hastanesi’ne dönerken, çatıdan düşen buz ve kar kütlesinin altında kaldı.

Buzların altından çıkarılan üç kadın Devlet Hastanesi’ne kaldıldı. Evli olan Canan Batubay, beyin travması geçirdiği için ameliyata alındı. Üniversite öğrencisi iki genç kızın ise sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Aynı olayda kar altında kalan ve içinde kimsenin olmadığı belirlenen 06 MUS 90 plakalı otomobil de hasar gördü.

Öte yandan Muş Dağcılık, Doğa Sporları ve Kurtarma Kulübü Mehmet Çağlayan, belediyeye çatıların temizlenmesi konusunda uyarıda bulunduğunu ve önlem alınmadığını söyledi. Çağlayan, "Bu belediyenin işidir. Muş’ta çok sayıdaki binanın çatısı kar ve buz kütleleriyle dolu. Bunlar insanların yoğun olarak bulunduğu yerlerde. Ama maalesef önlem alınmıyor. Bu olaydan sonra önlem alınsın" dedi.

..
Yayın Tarihi : 8 Mart 2012 Perşembe 09:49:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?