4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

Başsavcı Pişkin göreve başladı

BAŞSAVCI PİŞKİN GÖREVİNE BAŞLADI

Muş Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Bilgin Pişkin, Muş'un yıldızının parlak olduğunu ve kısa sürede çok gelişeceğine inandığını söyledi.

Bolvadin Cumhuriyet Başsavcısı iken Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun unvanlı hakim ve savcı kararnamesiyle Muş Cumhuriyet Başsavcılığı'na atanan Mustafa Bilgin Pişkin görevine başladı.

Göreve başladıktan sonra makamında gazetecileri kabul eden Mustafa Bilgin Pişkin, Muş'u çok beğendiğini söyledi. Muş'u ilk defa gördüğünü ifade eden Mustafa Bilgin Pişkin, Muş'un bölgedeki en dinamik şehir olduğunu ifade etti. Bölgedeki birçok ile nazaran Muş'un daha gelişmiş durumda olduğunu vurgulayan Pişkin, "Buraya isteyerek geldim. Şu anda tam olarak yerleştim ve çalışmalara başladım. Merkezde kısmen de olsa gezme imkanımız oldu. Muş'u çok sevdim. Burada görev yapan arkadaşlara gördüklerimi söylediğim zaman şaşırıyorlar. Bu değişimin hızla artacağına inanıyorum. 5 yıl sonra Muş'u görmeyi çok isterim. Birçok şeyin iyi yönde değişeceğine inanıyorum. Muş çok canlı ve ticareti hareketli bir şehir. Bütün şehirler bu kadar canlı değil. Bu bölgede yıldızı çok parlak olarak görüyorum. İlk etapta bende oluşan izlenim bu" dedi.

Adalet sarayına da değinen Pişkin, "Muş'ta 8 tane cumhuriyet savcısı arkadaşım görev yapıyor. Bir savcının yıllık bakması gereken iş yükü 750 evraktır. Burası o manada da bir savcıyı boğucu bir yer değil. Bina olarak da iyi bir konumdayız. Yeni yapılan binalar gibi olmasa da mevcut binalar içerisinde güzel bir şekle sahip. Biz gelen talepleri dinliyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2010 Çarşamba 16:57:05
Güncelleme :15 Aralık 2010 Çarşamba 17:32:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?