3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

Bayan işçilerin umutsuz bekleyişi

Muş Tekel Yaprak Tütün İşletmesi'nin kapatılacağı gerekçesiyle 2004 yılının Mart ayında Bitlis Tekel Yaprak Tütün İşletmesi'ne tayinleri çıkarılan 40 bayan işçi, AK Parti Muş İl Başkanlığı yetkilileriyle görüşmek için geldikleri ve kapısı kapalı olan parti binası önünde yaklaşık 1.5 saat bekleyip geri döndü.
Muş'tan her gün Bitlis'e gidiş-geliş yapan işçiler, kendilerine kış mevsiminde 3 ay süreyle geçici görevle Muş Yaprak Tütün İşletmesi'nde çalıştırma sözü veren AK Parti milletvekillerinin kendilerine sahip çıkmadığını iddia etti. Çok zor durumda olduklarını ve her sabah 05.30'da Bitlis'e gidip akşam saat 18.00'de evlerine dönebildiklerini söyleyen bayan işçiler, şehirlerarası yollarda canlarını tehlikeye atma pahasına çalışmak zorunda kaldıklarını belirtti.
Dün akşam saat 17.00 ile 18.30 arasında AK Parti İl Binası önünde bekleyerek parti yetkilileriyle görüşmek isteyen, ancak hiç bir parti yetkilisiyle görüşemeyen bayan işçiler, "Geçen yıl bizi 3 ay süre ile Muş işletmesinde çalıştırdı. Milletvekillerimiz bize söz verdi ve dediler ki, 'Sizi her yıl kış mevsiminde geçici görevle Muş'a alacağız'. Ancak kış mevsimi gelmesine rağmen ve Bitlis işletmesindeki tütün işlemesinin bitmesine rağmen biz Muş'a gelemedik. Bitlis'te çalıştırılan geçici işçiler bir ay daha fazla çalışsınlar diye işletmeyi temizlik çalışması yapılacak diye açık tutuyorlar. Oradaki işçiler çalışsınlar diye biz yol çilesi yaşıyoruz. Normalde 1 Aralık itibari ile işletme kısmının kapanması gerekirken, dün gelen yazı ile bir ay daha açık kalacağı bildirildi" şeklinde konuştu.
.
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2005 Çarşamba 14:28:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ayşe bekleviş IP: 78.165.45.xxx Tarih : 9.03.2008 20:28:14

neden işçiler bukadar eziliyor tekel bukadar dar günleri neden yaşıyor ve bu kadar sıkıntı çeken işçilere neden kimse el uzatmıyor kendi ellerimizle seçip meclise gönderdiğimiz vekiller neden suskun ne için orada yan gelip yatıyorlar hiç unutmasınlarki bu günün yarınıda var.