7
Mayıs
2024
Salı
MUŞ

Bayramlaşmanın tehlikeli yolu

MUŞ'un Dilimli köylüleri cep telefonlarına sinyal alabilmek için ağaçlara tırmanıp, tepelere çıkarak yakınlarının bayramını kutladı.

Merkeze 35 kilometre uzaklıktaki 120 haneli Dilimli Köyü'nde baz istasyonu bulunmadığı için köyde cep telefonları da kullanılamıyor. Bayram nedeniyle yakınlarıyla görüşmek isteyen köylüler, traktörlerle yüksek bir tepeye çıktı. Köylülerden bir bölümü de ağaçlara tırmanarak GSM baz istasyonlarından birinden sinyal alınca akrabalarının bayramlarını kutladı. Mevlüt Subaşı nişanlısıyla telefonda konuşmak için ağaca tırmandığını anlatarak "Nişanlım, Kızılağaç Beldesi'nde oturuyor. Hergün telefonda konuşmak için ağaca tırmanıyorum. Tehlikeli, ama olsun. Tepe çok uzak. Oraya gitmektense ağaca tırmanmaya devam edeceğim" dedi.

Dilimli Köyü Muhtarı Nizamettin Subaşı, 3 yıldır sabit telefon hattının çalışmadığını, bu durumu yetkililere bildirilmesine rağmen konuyla ilgilenilmediğini söyledi. Köye GSM baz istasyonu kurulması için de başvurduğunu ancak sonuç alamadığını ifade eden Nizamettin Subaşı, "Köylüleri bayramda yakınları ile görüştürmek için 3 traktör getirdim. Kadınlı erkekli köylüler tepede saatlerce yakınlarıyla görüştüler" diye konuştu.

DHA
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2013 Cumartesi 13:22:04
Güncelleme :20 Ağustos 2013 Salı 18:17:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?