4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

BDP Genel Başkanı Muş'ta

BDP GENEL BAŞKANI MUŞ'TA

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Milletvekili Sırrı Sakık'ın dün TMBB'nde yaptığı konuşmanın spekülatif olmadığını belirtti.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, BDP Merkez Yürütme Kurulu Toplantısı'na (MYK) katılmak üzere Muş'un Bulanık ilçesine geldi. Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinden karayoluyla Malazgirt'e gelen BDP'liler buradan Bulanık ilçesine geçti. İlçe girişinden Suat İshakoğlu Caddesi'ne kadar yürüyerek gelen BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, burada basın mensuplarının Sırrı Sakık'ın dün TBMM'ndeki açıklamalarıyla ilgili sorularını cevaplandırdı.

Sakık'ın yaptığı konuşmanın spekülatif olmadığını ifade eden Selahattin Demirtaş, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın görüşmeyi yalanlamasına anlam veremediklerini söyledi. Geçmişte partililerin görüşmeler yaptığını vurgulayan Demirtaş; "Sırrı Beyin o dönem siyasette bulunduğu süreç içerisinde gerçekleştirmiş olduğu bir görüşmedir. Sırrı bey belirtiyorsa her şeyden önce bu bir spekülatif değildir. Sayın Baykal'ın bu konuyu ısrarla yalanlıyor olmasını doğrusu anlamıyoruz. Sayın Sakık aslında orada diyalogun

normal olduğunu, zaman zaman partilerin birbiriyle diyalog kurması gerektiğini ve bunun zorunluluğunu ifade etmeye çalıştı. Geçmişte de bütün partilerin birbirleriyle aslında bir şekilde diyalog içerisinde olduğunu anlatmaya çalıştı. Verilen mesaj buydu" dedi.

Basın mensuplarının Başbakan ile herhangi bir görüşme olup olmayacağı şeklinde sorusunu da cevaplandıran Demirtaş; "Altını çizerek belirtiyorum, o dönem Barış ve Demokrasi Partisi yoktu. Dolayısıyla partimizle, partimizin tüzel kişiliğiyle, yönetimiyle ilgili bir konu değil. Başbakanın görüşmesi olursa da Sırrı beyle kişisel bir görüşme yapar. Partimizle böyle bir görüşme yapmasının hiçbir anlamı yok. Çünkü partimizin o dönem CHP ile yapmış olduğu bir görüşme değil" şeklinde konuştu.

Demirtaş ve beraberindekiler Çardak Park'ta halka seslendikten sonra Belediye Binası'nda basına kapalı gerçekleştirilen MYK toplantısına geçti.

Toplantıya, BDP Genel Başkanı Demirtaş'ın yanı sıra, Eşbaşkan Gülten Kışanak, Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis, Muş Milletvekili Nuri Yaman, MYK üyeleri, BDP'li belediye başkanları ile çok sayıda partililer katıldı.

BDP GENEL BAŞKANI MUŞ'TA
İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2010 Cuma 11:12:02
Güncelleme :26 Şubat 2010 Cuma 14:19:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?