9
Mayıs
2024
Perşembe
MUŞ

BDP lideri Demirtaş Muş'ta

BDP GENEL BAŞKANI DEMİRTAŞ MUŞ'TA

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Başbakan Erdoğan'ın BDP'den korktuğunu öne sürerek, "Bugüne kadar bu parti binlerce defa barış için çağrı yaptı. Başbakan barış için ne yaptı?" diye sordu.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin Korkut İlçe Başkanlığı binasının açılışına katılmak üzere Muş'un Korkut ilçesine geldi. Van'dan kara yoluyla gelen Selahattin Demirtaş, ilk olarak parti binasının açılışını gerçekleştirdi. Daha sonra burada partililere hitap eden Demirtaş, Türkiye'nin her yerinde açlık, işsizlik ve yoksulluk olduğunu söyledi. Her tarafta ezilen, yok sayılan, hakları, hukukları çiğnenen insanlar olduğunu dile getiren Demirtaş, Kürtlerin daha fazla ezildiğini savundu.

Yaşanan zulmün yüz yıllık geçmişi olduğunu dile getiren Demirtaş, "Hiç kimse kendini kandırmasın. Eğer bu ülkede, huzur, barış ve kardeşlikten söz edilecekse biz birbirimizin hakkına, hukukuna saygı göstereceğiz. Bu olmazsa olmazdır. Biz herkesin hakkına, hukukuna saygı göstereceğiz, herkes de bizim hakkımıza, hukukumuza saygı gösterecektir. Sorunlar ancak böyle çözülür. Birbirini anlayarak, dinleyerek, saygı duyarak çözülür" dedi.

"SİZİ EN İYİ BDP YÖNETİR DEMİYORUZ"

Halkı en iyi halkın yöneteceğini belirten Demirtaş, hiçbir seçilmişin halktan daha akıllı olamayacağını ifade ederek, "Halka, 'Sizi en iyi BDP yönetir' demiyoruz. Bizim bir farkımız var. Biz diyoruz ki, sizi en iyi siz yönetirsiniz. Hiçbir seçilmiş, halkın üstünde olamaz, halktan akıllı olamaz, hiçbir parti halkı sürü olarak göremez. Halk kendini yönetecek akla, güce ve inanca da sahiptir. BDP'nin farkı budur. Biz sizi partilerin saltanatından kurtaracağız. Demokratik yönetim budur. Kendi kendinizi

yönetin istiyoruz. Biz hiçbir yerde, 'Belediye başkanımız, ilçe başkanımız halkın üstündedir' demedik, demeyeceğiz. Bu partide bir arkadaşımızın yükselebileceği en yüksek mertebe halk hizmetkarlığıdır" diye konuştu.

"BİRLİĞE İHTİYACIMIZ VAR"

Darbecileri "geri kafalı" olarak tanımlayan Demirtaş, "Bugüne kadar bu topraklarda, kendi anavatanımızda başımıza ne geldiyse birlik olamadığımız içindir. Eğer bugün kendi toprağımızda, kendi dilimizle, kültürümüzle, inancımızla özgürce eşit yurttaş olarak yaşayamıyorsak, halen Türkçeden başka ana dil yok deniliyorsa, bu Kenan Evren'in suçu değil, öncelikle bizim eksiğimizdir. Biz birlik olamadığımız için kendi ittifakımızı, gücümüzü kuramadığımız için böyle darbeciler, geri kafalılar gelir böyle bir

anayasa yazarlar. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa parlamento kendi anayasasını yapacak. Bu anayasada eşitlik, eşit vatandaşlık, dillere, kültürlere özgürlük, inançlara özgürlük olacak mı? Herkes kendi ana diliyle, kendi inancıyla eğitim yapabilecek mi? Herkes baş örtüsüyle özgürce yaşabilecek mi? Bu anayasada göreceğiz. Bunu başarabilmek için, özgürlükçü bir anayasa için biz de o anayasada olacağız demek için birliğe ihtiyaç var" ifadelerini kullandı.

"BARIŞ İÇİN DEFALARCA MÜCADELE ETTİK"

Konuşmasında Başbakan Erdoğan'a yüklenen Demirtaş, ifadelerini şöyle sürdürdü: "Başbakan bizim kandan beslendiğimizi söylüyor. Be vicdansız, bugüne kadar bu parti binlerce defa barış için çağrı yaptı, barış için yürüyüş, miting yaptı, operasyon bölgelerine gitti. Barış için senin coplarını yedik, gaz yedik yılmadık, 'barış' dedik. Sen elini vicdanına götür bakalım, barış için ne yaptın? Dağda bu kadar insan elinde silah çözüm bekliyor. Başbakan olarak çözüm üret, iftira atacağına, laf üreteceğine çözüm

üret. Bu gençleri dağdan nasıl indireceğini anlat, senin görevin bu. BDP'ye iftira atarak, hakaret ederek sorun çözülmez. Bizi suçlamakla Kürt sorunu mu çözülür? Ortada bir Kürt sorunu var, dağda da elinde silah olan insanlar var. Bunları nasıl çözecek, onu açıklasın. BDP'ye saldırmayı, bu partinin değerlerine hakaret etmeyi bırakın artık. Ülkenin başbakanı sensin, başbakan biz olsaydık çözümü açıklardık."

"AK PARTİ'NİN DİZLERİNİN BAĞINI ÇÖZDÜK"

Başbakan'ın BDP'den korktuğunu savunan Demirtaş, AK Parti'nin dizinin bağını çözdüklerini iddia ederek, "BDP bugüne kadar ne çözdü biliyor musun? AK Parti'nin dizlerinin bağını çözdü. Örgütlenerek, sizin tutuklama operasyonlarınıza, baskılarınıza, tehditlerinize, davalarınıza, coplarınıza rağmen örgütlenerek, gümbür gümbür yürüyerek senin dizlerinin bağını çözdü, daha ne yapsın? BDP'den korkmasında fayda var çünkü 12 Haziran geliyor. BDP elbette ki AK Parti'yi ürkütecek. Ama korkunun ecele faydası yok.

Sandık kurulacak, içinden ne çıkacak hep birlikte onu da göreceğiz. Eğer barış konusunda samimiysen ortamı gereceğine çık barış projeni açıkla. Her seçim öncesi bizi provokasyon yapmakla suçluyor. 2002 yılından bu yana 5 seçim, 1 referandum yapıldı. Hepsinin öncesinde PKK ateşkes ilan etmiş. Ortalığı karıştırmak isteyen bir örgüt gerçekten de her seçim öncesinde ateşkes ilan eder mi? Seçimler sadece güvenli ortamda geçsin diye açıklama yapıyorlar, 'Çözüm bekliyoruz' diyorlar, ateşkes ilan ediyorlar,

Başbakan'dan cevap bekliyorlar. Başbakan da çıkıp her seferinde provokasyon peşinde olduğumuzu söylüyor. Elini vicdanına koy, 8 yıllık iktidarın dönemine kaç defa barış çabasını heba ettin. BDP'nin ortaya koyduğu proje, düşünce, açıklamalar, Türkiye kamuoyu tarafından izleniyor. Bu kadar medya gücüne, ekonomik güce, AK Parti il ve ilçe başkanı gibi çalışan vali ve kaymakamlarına, holdinglere rağmen BDP'yi bitiremiyorsun, BDP her gün büyüyor. Sen de bu öfkeyle her mikrofonu eline aldığında BDP'ye saldırıyorsun" ifadelerini kullandı. Düzenlenen açılışa Selahattin Demirtaş'ın yanı sıra BDP Muş milletvekili Nuri Yaman ile Bitlis ve Van'dan gelen BDP'li belediye başkanlarıyla partililer katıldı. Demirtaş, açılışın ardından kara yoluyla Diyarbakır'a hareket etti.

BDP GENEL BAŞKANI DEMİRTAŞ MUŞ'TA
İHA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2011 Cuma 17:31:02
Güncelleme :7 Mart 2011 Pazartesi 22:31:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ethem tekin IP: 95.9.64.xxx Tarih : 6.03.2011 11:36:52

Helal be demirtaş kendi vatanımızda köle olduk hor görüldük sürüldük idam edildik daha neler yaşadık ama biz kürtlerin tek istediği özgür ve eşit bir yaşam buda lafta değil gerçek hayatta olsun istiyoruz her allahın sabahı varlığını türk varlığına armağan etmek istemiyoruz biz kürdüz allah bizi böyle yaratmış zorla türtk yapamazsınız.Biraz empati yapsın türk milleti