4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

BDP milletvekilleri Varto'da

BDP MİLLETVEKİLLERİ VARTO'DA

Muş'un Varto ilçesine gelen Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Muş milletvekilleri Sırrı Sakık ve Nuri Yaman ile kapatılan Demokratik Toplum Partili (DTP) Aysel Tuğluk, partililere seslendi.

BDP Varto İlçe Başkanlığı'nda partililere hitap eden Sırrı Sakık, 29 Mart yerel seçimlerinde başarılı olduklarını ve bundan birilerinin ürktüğünü söyledi. Partilerine ve parti üyelerine yönelik baskıların arttığını anımsatan Sakık, "Partiyi kapattıkları gibi, belediye başkanı arkadaşlarımızın kollarına da kelepçe vurdular. Yahudilere uygulanan yöntemlerden hiçbir farkı yoktur" ifadelerini kullandı.

15 Aralık 2009 tarihinde Bulanık'ta yaşanan olaylara değinen Nuri Yaman ise suçun takipçisi olacaklarını ve bu işin peşini bırakmayacaklarını söyledi.

Kapatılan DTP'li Aysel Tuğluk da öldürmekle sorunun çözülemeyeceğini kaydetti. Demokratik açılımla ilgili konuşan Tuğluk, "Barışı özleyenler olarak umutlandık. Ama açılımın arkasında çok değişik işler yaşandı. AK Parti, devletin aslında bölge için hazırladığı bir partidir. Kürtleri örgütlü mücadelesinden koparmak üzere devletin destek verdiği bir partidir. Yoksa bu partiyi de kapatırlar. Kapatamazlar çünkü bölgede bu parti üzerinde menfaatleri var" iddialarında bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2010 Çarşamba 17:12:00
Güncelleme :10 Şubat 2010 Çarşamba 17:56:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?