9
Mayıs
2024
Perşembe
MUŞ

Belediye 1 milyon TL kazançlı

BELEDİYE 1 MİLYON TL KAZANÇLI

Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede, kar yağışının az olmasından dolayı 1 milyon TL kazançlı olduklarını söyledi.

Bu yıl kar yağışının az olması en fazla belediyeye yaradı. Her yıl karla mücadeleye 1 milyon TL civarında para harcayan Belediye Başkanlığı, bu yıl sadece 3 kez karla mücadele çalışması yaptı.

Konuyla ilgili makamında gazetecilere açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Necmettin Dede, her yıl kış sezonunda akaryakıt, araç bakım ve onarımına 700 bin TL, tuzlama, mesai ücreti ve iş masraflarına ise 300 bin TL harcadıklarını kaydetti. Bu yıl kar yağışının az olmasından dolayı bu parayı harcamadıklarını dile getiren Dede; "Belediyemiz bu yıl yaklaşık olarak 1 milyon TL kar elde etti. Eskiden aylar boyunca karla mücadele çalışması yapardık. Fakat son iki yıldan beri kar yağışının az olması nedeni ile birkaç hafta süren çalışma yapıyoruz. Kar az yağdığı için hem araçlarımız hem de işçilerimiz daha az çalışıyorlar. Bunun için akaryakıt, işçi mesaileri, araç bakım-onarım ve diğer alanlarda daha az harcama yaptık" dedi.

Karla mücadele için ayrılan paranın yaz aylarında başka hizmetlerde harcanacağını dile getiren Başkan Dede, özellikle şehrin alt yapısı ve su şebekelerinin yenilenmesine önem vereceklerini söyledi. Muş Belediyesi olarak 2011 yılı içerisinde asfaltlanmayan yol bırakmayacaklarını vurgulayan Dede; "Özellikle şehrimizde ara yollarda yapacağımız asfaltlama ve altyapı çalışmalarına havaların ısınması ile başlayacağız. Şu an 1 milyon TL kardayız ama daha mart ayının başındayız belki bundan sonra kar yağışı daha fazla olabilir. Ancak her ne olursa olsun bu yıl hedeflerimizin gerçekleşmesi için çok sıkı bir çalışma yapacağız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2011 Cuma 12:38:00
Güncelleme :4 Mart 2011 Cuma 18:15:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?