3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

Belediye otobüslerine saldırı

MUŞ BELEDİYESİ'NİN OTOBÜSLERİNE TAŞLI SALDIRI

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından Muş Belediyesi'ne hibe edilen 4 yolcu otobüsünden ikisinin camları kimliği belirsiz kişiler tarafından kırıldı.

Olay bugün saat 19.00 sıralarında Muş Belediyesi Zabıta Müdürlüğü otoparkında meydana geldi. Otoparkta park halinde bulunan iki otobüsün camları, kimliği belirsiz kişiler tarafından atılan taşlar sonucu kırıldı. Belediye Haber Merkezi'nin polise haber vermesiyle olay yerine gelen ekipler, zabıtalardan aldıkları bilgiler doğrultusunda çevrede geniş çaplı araştırmalara başladı.

Olayla ilgili basın mensuplarına açıklama yapan Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede, olayın muhtemelen çocuklar tarafından yapıldığını söyledi. Otobüslerin Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından 'Kardeş Belediye' projesi kapsamında kendilerine hibe edildiğini ifade eden Başkan Dede, bu otobüslerle halka özel günlerde hizmet sunduklarını belirtti.

Olayın fazla büyütülmemesi gerektiğini vurgulayan Başkan Dede, "Park halinde olan iki tane belediye otobüsümüzün camlarını kırdılar. Olağanüstü durumlar yaşıyoruz, bu olaylar olabilir. Ben Bulanık'ta vefat eden kişilerin cenazelerini, belediyenin araçlarıyla gönderdim. Cenazeye başsağlığına gidenleri belediyenin otobüsleriyle gönderdim. Güvenlik güçlerimize araç lazım oldu bu otobüsleri verdim. Hemşerimin düğünü olduğunda otobüs lazım oldu bu otobüsleri verdim. Önemli bir şey yok, otobüslerin camlarını

kırmışlar. Bunda bir husumet olacağını tahmin etmiyorum. Herhalde birisinin canı sıkılmıştır, camları kırmıştır" dedi.

Otobüsün camlarını şehir içi taşımacılık yapanların kırdığını düşünmediğini dile getiren Başkan Dede şöyle konuştu:

"Şehir içi taşımacılık yapanlar olduğunu sanmıyorum. Onlarla herhangi bir konumuz yok. Bu otobüsler halka özel günde hizmet için gelmiştir. Şu anda şehir içi hattında çalışan otobüs değil. Eğer böyle bir durum olursa camların tamamı da kırık olsa biz yine servis yaparız. Ben onların yaptığına inanmıyorum. Bu muhakkak olay mahaline giden veya provokasyonlarla, herhalde aklım selim birisi yapmamıştır. Muhakkak çocukların yaptığı bir şeydir."

Öte yandan olay yerinde inceleme yapan emniyet amiri tarafından merkeze yapılan telsiz anonsunda, olayı 5 veya 6 kişilik bir grubun işlediği belirtildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi.

MUŞ BELEDİYESİ'NİN OTOBÜSLERİNE TAŞLI SALDIRI
İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2009 Perşembe 20:04:05
Güncelleme :18 Aralık 2009 Cuma 09:16:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?