4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

Belediye şampiyonları ödüllendirdi

BELEDİYE ŞAMPİYONLARI ÖDÜLLENDİRDİ

Muş Belediyesi, Slovakya'da düzenlenen yarışmada dünya birincisi olan Rekabet Kurumu Lisesi kız ve erkek atletizm takımı sporcularını para ile ödüllendirdi.

Slovakya'da düzenlenen Dünya Liseler Arası Kros Şampiyonası'nda dünya birincisi olan Rekabet Kurumu Lisesi Atletizm Takımı'na destekler çığ gibi büyüyor. İldeki bazı iş adamlarının ve Muş Ticaret ve Sanayi Odası ile çeşitli kurumların maddi ve manevi destek verdiği Rekabet Kurumu Lisesi Atletizm Takımı'na bir destek de Belediye Başkanı Necmettin Dede'den geldi. Belediye Meclisi tarafından alınan karar çerçevesinde Rekabet Kurumu Lisesi Kız ve Erkek Atletizm Takımı sporcularına toplam 14 bin TL para verilirken, Milli Kayakçı Sabahattin Oğloğa'ya da 25 bin TL para ödülü verildi.

Belediye Meclisi Toplantı Salonu'nda sporcuları ağırlayan Belediye Başkanı Necmettin Dede, alınan başarının yeteri derecede duyurulmadığını söyledi. Muş'ta birçok kişinin bu başarıdan henüz haberi olmadığını ifade eden Başkan Necmettin Dede, "Gerek mahalli idareci olarak, gerekse vatandaş olarak uykudan uyandırılmış gibiyiz. 23 defa Balkan Şampiyonu olan bir sporcumuzdan hiç kimsenin haberi yok. Ayrıca dünya üçüncüsü oluyor ve biz bu evladımız için bir afiş bile astırmadık. Muş'ta bile kimsenin bundan haberi yok. Bu da bizlerin bir eksikliği olsa gerek. Bu tür takdire şayan olayları, başarıları hepimizin birlikte takip etmesi ve kendi ölçütlerinde ödüllendirmesi gerektiğine inanıyorum. Onlar bizleri gururlandırıp memleketimizin adını herkese duyurdular. Bizler karınca kararınca bir hediye takdim edebildiksek ne mutlu bizlere" dedi.

Rekabet Kurumu Lisesi Atletizm Takımı sporcularına biner TL ödül verildiğini söyleyen Dede, ayrıca 23 Türkiye birinciliği ve iki de dünya ikinciliği olan milli kayakçı Sabahattin Oğlağo'ya da toplamda 25 bin TL ödül verdiklerini kaydetti.

Ödül törenine katılan Vali Erdoğan Bektaş ise, bu sporculara verilen destekten memnun olduğunu belirterek, "Şehir böyle şeylerle şehir olur. Şehrin bir hükmü şahsiyeti vardır. Bir yeri şehir yaptım demekle orası şehir olmaz. Bu kavramın içinin dolması lazım. Böyle güzelliklerle mutlulukları paylaşarak, üzüntüleri paylaşarak, başarıları paylaşarak, başarılarla madalyalarla zenginleştirerek, geçmişiyle bütünleştirerek, geleceğe umutlar ekerek, geleceğe filizler yetiştirerek, şehir bir bütün hainde hükmü şahsiyet kazanır ve artık o şehrin insanları şehirleriyle, kentleriyle, hemşehrilikleriyle gurur duyar hale gelir. Bu çerçevede çocuklarımızın Muş'un şehir olmasında hükmü şahsiyet kazanmasında çok önemli bir adım olacak. Şampiyonlarımızı kutluyorum ve bu başarının devam etmesi gerektiğini söylüyorum. Arkadan gelenler bu başarıları devam ettirecektir ve ay yıldızlı bayrağımızı dalgalandıracaklardır. Bu çocuklarımız dünya şampiyonu olarak Muş'un adını dünyaya duyurdular. Belediyenin bu başarıyı ödüllendirmesi gerektiğini söyledik. Şehrin bu çocuklara sahip çıkması ve gurur duyması gerektiğini söyledik. Belediyemiz de bu teklifimizi kabul etti ve şampiyonları ödüllendirdi. Bu çağrımıza kayıtsız kalmayan Belediye Başkanımıza ve Belediye Meclisi üyelerine teşekkür ediyorum. Umarız bu bir başlangıç olur ve arkası gelir" diye konuştu.

Düzenlenen törene Vali Erdoğan Bektaş, Belediye Başkanı Necmettin Dede, Milli Eğitim Müdürü İlhami Bayraktar, Gençlik ve Spor Müdürü Süreyya Yağlıoğlu, Telekom Muş İl Müdürü Ahmet Söylemez ve Rekabet Kurumu Lisesi idarecileri ile atletizm takımı sporcuları katıldı.

BELEDİYE ŞAMPİYONLARI ÖDÜLLENDİRDİ
BELEDİYE ŞAMPİYONLARI ÖDÜLLENDİRDİ
BELEDİYE ŞAMPİYONLARI ÖDÜLLENDİRDİ
İHA
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2010 Salı 17:08:03
Güncelleme :4 Mayıs 2010 Salı 20:15:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?