4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

Belediyeden kasaplara uyarı

BELEDİYEDEN KASAPLARA UYARI

Muş'ta açılan mezbahanın faaliyete girmesine rağmen hayvanlarını başka yerde kesen kasaplara belediye tarafından uyarı tebligatı gönderdi.

Muş Belediyesi, il merkezinde faaliyet yürüten kasaplara kaçak kesimle ilgili uyarıda bulundu. Karasu Köprüsü mevkiinde yapılan mezbahada hayvanların kesilmesi için kasapları uyaran zabıtalar, kurala uyulmadığı takdirde yasal işlem yapılacağı yönünde de uyarıda bulundular. Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Necmettin Dede, mezbahayı yapan iş adamının şikayeti üzerine kasapları uyardıklarını söyledi. Karasu Köprüsü mevkiinde yapılan modern mezbahanın kaçak kesim yüzünden kapanmakla karşı karşıya kaldığını vurgulayan Başkan Necmettin Dede, mezbahada kesim yapılmasının yasal bir zorunluluk olduğunu ifade etti. İlde çalışma izin belgesi olan tek mezbahanın olduğunu anımsatan Dede, "Karasu Köprüsü mevkiinde yap-işlet-devret modeliyle bir mezbaha yapıldı. Mezbahayı yapan işletmeci kasapların mezbahaya gelmediklerini ve kaçak kesim yaptıkları yönünde müracaat etti. Biz de kasaplara tebligat gönderdik. Kasaplarımız bundan sonra mezbahada kesim yapacaklardır. Mezbahada kesim yapmak yasal bir zorunluluktur. Aksi takdirde kasaplara yasal işlem başlatılacaktır" dedi.

Zabıtaların tebligat yaptığı bazı kasaplar ise, mezbahanın eksikleri olduğu yönünde görevlilerle tartıştılar. Eksiklerin giderilmemesi halinde mezbahada kesim yapmayacaklarını söyleyen İlhami Çetin isimli kasap, "Yapılan mezbahada çok sayıda eksik var. Raylı sistem tam anlamıyla faaliyete geçmemiş. Kesim yapılan yerde atıklar ve etler birbirine karışıyor. Sağlıksız bir mezbahada kesim yapmamız istenemez. Biz belediyeyi tanırız. Oraya kimin ruhsat verdiği bizi ilgilendirmez. Mezbaha sağlıklı bir hale gelmeyene kadar kesim yapmayız" diye konuştu.

Mezbahayı yap-işlet-devret modeliyle yapan Şehzade Et Mamulleri Şirketi yetkilisi İnan Kaynak da, kaçak kesimlerin önüne geçilmemesi halinde modern mezbahanın kapatılabileceğini kaydetti. Çalışma izin belgesi olan tek mezbahanın zor durumda olduğunu ifade eden Kaynak, "İşletmemizde hijyen ve sanitasyon uygulamalarına dikkat edilmekle beraber veteriner hekim kontrolünde kesim yapılmaktadır. Ayrıca soğutucu üniteli ve et kancalı aracımızla da kesimi yapılan hayvanların kasaplara naklini hijyenik bir şekilde sağlamaktayız. Amacımız halkımızın sağlıklı ortamda kesilmiş hayvanların etlerini tüketmelerini sağlamaktır. Biz bütün bu şartlara azami özen göstermeye çalışırken maalesef eskiden beri faaliyet gösteren kaçak kesimhanelerde kesim yapılmaya devam edilmekte ve halkımız nerede kesildiği belli olmayan ve hiçbir denetime tabi tutulmayan etleri tüketmek zorunda kalmaktadır. Vatandaşlarımızın firma logomuzu ve mührümüzün bulunduğu etleri tüketmeleri sağlıklarını tehlikeye atmamaları açısından önem arz etmektedir" şeklinde konuştu.

BELEDİYEDEN KASAPLARA UYARI
BELEDİYEDEN KASAPLARA UYARI
İHA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2010 Perşembe 11:31:00
Güncelleme :11 Şubat 2010 Perşembe 11:57:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?