4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

Biathlon Milli Takımı Muş'ta

Kamp yapmak için Muş'a gelen Biathlon Milli Takımı antrenörleri ve sporcuları Vali Erdoğan Bektaş'ı ziyaret ettiler.
 
Muş Valisi Erdoğan Bektaş, tarihte ilk kez kamp için Muş'a gelen milli takım sporcuları ve antrenörleri ile Muş Valiliği toplantı salonunda bir araya geldi. Muş'a kamp için gelen milli takım kafilesinin kış turizmi açısından büyük önem arz ettiğini belirten Muş Valisi Erdoğan Bektaş, kentte farklı iklimler, farklı sözler ve farklı olaylar yaşandığını söyledi. 

Muş'un ulaşım açısından çevresindeki büyük illere yakın mesafede olması sebebiyle şanslı olduğunu ifade eden Vali Erdoğan Bektaş, "Türke'nin Biathlon Milli Takımı kamp için Muş Kayak Merkezi'ni ziyaret ettiler. Bizim kayak merkezinin en önemli özelliği ulaşımı kolay olan ve ekonomik kayak eğitimi sağlayan bir özellik taşımasıdır. Bunu daha da kolaylaştırmak istiyoruz. Burayı Türkiye Kayak Federasyonu'nun eğitim merkezi haline getirmek için bizim üzerimize düşen ne olursa biz yapmaya hazırız. Bu çok ciddi bir iştir. Gerçekten ekonomik getirisi olan bir iştir. Kayak nelere kadir olduğunu çok iyi biliyorum. Burada kampa katılacak olan arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Kayak merkezi artık zoru aştı ve kayak evimiz gün geçtikçe tanınacak" dedi. 

Muş'ta 7 Şubat 2009 tarihine kadar kamp yapacak olan Milli Takım Kafilesi Başkanı ve Kayak Federasyonu Teknik Kurul Üyesi Mithat Yıldırım ise Muş'un ileride daha iyi bir konuma geleceğini söyledi. Yıldırım, "Tarihte ilk defa Muş iline bir milli takım kamp için geliyor. İnşallah eksikler kısa sürede giderilecek ve Avrupa'nın birçok ülkesinden takımlar buraya gelecek. Bu vesile ile hem Muş hem de ülkemiz kazanacak. Bizim buraya gelişimiz bir başlangıçtır. İnşallah bu başlangıcın sonucu güzel gelişmelere vesile olur. Bu kampın ardından Polonya'da Yıldızlar Olimpiyatı olacak. Bu yarışlara dört sporcumuz katılacak. Ayrıca Uluslar Arası Biathlon Federasyonu'nun 10-12 Şubat 2009 tarihleri arasında Bulgaristan'da düzenlediği kupa yarışları olacak. Bu yarışlara da üç sporcumuz katılacak. Burada ki çalışmalarımızı tamamladıktan sonra Avrupa'daki düzenlenecek olan yarışlara ülkemizi temsilen katılacağız" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2009 Salı 12:28:06
Güncelleme :27 Ocak 2009 Salı 13:14:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
tuba yıldırım IP: 78.176.177.xxx Tarih : 22.02.2009 15:37:52

ya zaten biathlon milli takımı  çok başarılı  bn zaten onların başarılı olduklarına, başarılı olacaklarına inanıyorum  hocalarıda çok başarılı zaten  sporcuların önlerinde iyi bir öncü var olduğu için bu öncülerde hocaları olduğu için onları kutluyorum we daha çok dereceler bekliyorum