19
Mayıs
2024
Pazar
MUŞ

Boyacı sayısı patladı

Muş'ta okulların yaz tatilinde olması sebebiyle sokaklarda çalışan çocuk sayısı önemli ölçüde arttı. Çocuklar, maddi durumu düşük olan ailelerin bütçesine katkıda bulunup okul masrafları çıkarmak için gün boyu sokaklarda çalışarak tatillerini geçiriyorlar.

Tatlı, kağıt mendil, pişmiş yumurta satıp tartıcılık ve boyacılık yaparak para kazanmaya çalışan çocuklar gün boyu hayat mücadelesi veriyorlar.

Okulların yaz tatilinde olması sebebiyle özellikle boyacılık yapan çocukların fazlalığı dikkat çekerken, şehrin içinde bulundu ekonomik durum da açıkça gözler önüne seriliyor. Okulların yaz tatiline girmesi ile birlikte çalışmaya başladıklarını söyleyen Recep Demir ve Nihat Yılmaz isimli çocuklar, yaşıtları gibi tatil yapmak yerine çalışarak para kazanmak zorunda olduklarını söylediler.

Yaz tatilinde ayakkabı boyacılığı yaparak aile bütçesine katkıda bulunduklarını ve okul masraflarını çıkardıklarını söyleyen Demir ve Yılmaz, "Günlük ortalama 5 ile 10 YTL arasında para kazanıyoruz. Kazandığımız parayı annemize veya babamıza veriyoruz. Bu para ile evin geçimine katkıda bulunmanın yanında okula başlayacağımız zaman gerekli olan malzemeleri alacaklar" diye konuştular.

iha
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2008 Çarşamba 14:41:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?