7
Mayıs
2024
Salı
MUŞ

Bu da eğitim yolculuğu

Muş’un Bulanık ilçesinde okul olmayan Yeni Mahalle’deki onlarca öğrenci, her gün 5 kilometre yol katediyor. Şehirlerarası yolda yürüyen çocuklara refakat eden veliler, endişe içinde olduklarını belirterek satın aldıklarını söyledikleri arsaya okul yapılmasını istedi.

60 hanelik Yeni Mahalle’de okul olmadığı için çocuklar, 2,5 kilometrelik yol yürüyüp ilçe merkezindeki Atatürk, Turgut Özal ve Telekom İlköğretim Okulu'na gidiyor. Kaldırımı olmayan şehirlerarası yolda yürümek zorunda kalan çocuklara velileri refakat ediyor.

Öğrencilere eşlik eden Kazım Balıkçı isimli veli, mahallelerinde okul yapılması için kaymakamla görüştüklerini ama olumlu bir sonuç alamadıklarını belirtti. Okul yapımı için mahallede yer satın aldıklarını ifade eden Kazım Balıkçı, “Yer almamıza rağmen ne okul yapıldı ne de okul yapımı programa alındı.

Çocuklarımızı zorla okula götürüyoruz çünkü çocuklar okula gitmek istemiyor. Şehirlerarası yolda yürüdükleri için mahalledeki veliler olarak çocuklara refakat ediyoruz. Daha önce bu yolda bazı çocuklar araçların altında kalarak öldü. Şu anda mahallede hiçbir çocuk tek başına okula gitmiyor. Toplu halde ve velilerin refakatiyle gönderiyoruz” dedi.

Çocuklarına iyi bir eğitim ve öğretim vermek istediklerini belirten Fevzi Yüksel ise, “Çocukları veliler okula götürüp bırakıyor ama öğrenciler okuldan kaçıp tekrar eve geliyor. Yolda herhangi bir can güvenliği de yok. Peki, çocuklarımızın başına bir şey geldiğinde kim bu konuda sorumlu olacak? Yetkililerden destek bekliyoruz. Devlet çocuklarınızı okutun diyor. Bize de imkan sağlasınlar biz de destek olacağız” şeklinde konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı da, mahallede bir endüstri teknik meslek lisesi ile bir de 24 derslik ilköğretim okulu yaptırılacağını belirterek, “O mahallemizde vatandaşın bize tahsis ettiği herhangi bir arazi yok. Kaymakamlık orada bir arsayı kamulaştırdı. Kamulaştırılan yerde endüstri teknik meslek lisesi yapılacak. Bununla ilgili karar alındı ve TOKİ’ye gönderildi. Ayrıca yine aynı mahallemizde 24 derslikli bir ilköğretim okulu yaptırılacak. Bu okulun temelini bu yıl atmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2012 Perşembe 17:03:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?