8
Mayıs
2024
Çarşamba
MUŞ

Bu nasıl bir canavar?

Muş'ta çadırdan kaçırıldıktan sonra öldürülmüş olarak bulunan 1.5 yaşındaki Rojin Ş.'nin cinayet şüphelisi, yine çadırdan çocuk kaçırmak isteyince yakalandı. 36 yaşındaki şüpheli D.Y., Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifadesinde Rojin'i öldürdüğünü itiraf etti

Batman’da yaşayan Ş. ailesi, akrabalarıyla birlikte tarım işçiliği ve çobanlık yapmak üzere Muş’a yaklaşık 5 kilometre mesafedeki Çöğürlü Köyü’ne geldi. Köyde çalışan 3 yıllık evli çiftin kızları 1.5 yaşındaki Rojin, 15 Ağustos gecesi uyuduğu çadırdan kaçırıldı.

Güvenlik güçlerinin yaptığı arama sonucu, küçük kızın cesedi bir gün sonra 2 kilometre uzaklıktaki ağaçlık alanda bulundu.

BU KEZ ROJİN’İN KUZENİNİ KAÇIRMAK İSTEDİ

Boğularak öldürüldüğü anlaşılan küçük kızın katilini bulmak için soruşturma sürdürülürken, 19 Eylül gecesi Rojin'in 3 yaşındaki kuzeni R. de uyuduğu çadırdan kaçırılmak istendi. R'nin annesi A.Ş'nin fark ettiği şüpheli, küçük kızı kucağına alarak kaçmaya başladı.

Annenin bağırması üzerine uyanan baba B.Ş, şüphelinin peşine düştü. Yakalanacağını anlayan şüpheli kızı atarak kaçtı.

O DA BATMAN’DAN GELMİŞ

Güvenlik güçlerine haber verilmesi üzerine eşkali verilen şüpheli kısa sürede yakalandı.

Emniyet Müdürlüğü’ne getirilerek sorguya alınan şüpheli D.Y.’nin Ş. ailesiyle birlikte Batman’dan geldiği belirlendi. Bekar olan D.Y. ifadesinde Rojin Şen’i boğarak öldürdüğünü itiraf etti. Adliyeye çıkarılan şüpheli, akıl sağlığının yerinde olup olmadığının belirlenmesi için Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne sevk edildi.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Muş Valiliği, Çöğürlü Köyü’nde yaşanan olayla ilgili açıklama yaptı. Valilik açıklamasında şöyle denildi:

"1975 doğumlu D.Y., Asayiş Şube Müdürlüğümüzün yürüttüğü çalışmalar sonucunda 19 Eylül günü yakalanmıştır. Şüpheli şahıs, olayı kendisinin gerçekleştirdiğini itiraf etmiştir. Ayrıca, 19 Eylülde saat 00.30- 01.00 saatlerinde aynı köyde kurulu bir başka çadırda yaşayan 3 yaşındaki R.Ş. isimli kız çocuğunu da kaçırmaya teşebbüs ettiği tespit edilmiştir. Şüpheli D.Y., elde edilen delillerle birlikte 20 Eylül’de adli makamlara sevk edilmiş, mahkeme tarafından Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne sevk edilmiştir."

Posta
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2011 Perşembe 14:40:56
Güncelleme :23 Eylül 2011 Cuma 16:16:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?