3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

Bulanık davası Ankara'ya alındı

BULANIK DAVASI ANKARA'YA ALINDI

Muş'un Bulanık ilçesinde 15 Aralık 2009'da meydana gelen olayın davası, DTP eski Genel Başkanı Ahmet Türk'e yapılan yumruklu saldırıdan sonra avukatların başvurusu üzerine Ankara'ya alındı.

Konuyla ilgili gazetecilere açıklama yapan Oral ve Ağcan ailelerinin avukatı ve İnsan Hakları Derneği (İHD) Muş Şube Başkanı Av. Vedat Şengöl, kararın henüz kendilerine tebliğ edilmediğini söyledi. Samsun'da Ahmet Türk'e yapılan yumruklu saldırının ardından can güvenliklerinin olmadığı gerekçesiyle dava nakli için Muş Cumhuriyet Başsavcılığı'na müracaat ettiklerini ifade eden Vedat Şengöl, davanın Muş'ta görülmesini istediklerini ama Ankara'nın da kendilerini bir nebze sevindirdiğini belirtti.

Yargıtay 5. Ceza Dairesi tarafından alınan kararını Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderileceğini kaydeden Şengöl; "Samsun 1. Ceza Dairesi karar ellerine ulaştıktan sonra Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderecek. Burada davanın görüleceği mahkeme ve duruşma günü belirlenecek. Karar dün alındı ama henüz elimize ulaşan bir karar yok" dedi.

Davanın niteliği gereği devletin Kürt politikasının yargılanacağını söyleyen Şengöl sözlerini şöyle sürdürdü;

"Biz davanın Muş'ta görülmesini istiyorduk. Ama Ankara'da görülmesine karar verildi. Biz bu karara bir nebze de olsa sevindik. Ankara'da görülecek dava daha büyük bir katılım sağlanacak. Bu davanın niteliği gereği sivil toplum kuruluşlarının da destek vermesini istiyoruz."

OLAYIN GEÇMİŞİ

Muş'un Bulanık ilçesinde 15 Aralık 2009 tarihinde, DTP'nin kapatılmasını bahane eden bir grubun gösterisinde Kemal Ağcan ile Necmi Oral, Turan Bilen isimli esnafın ateş açması sonucu hayatını kaybetmiş, çıkan olaylarda 10 kişi de yaralanmıştı. Olayın, Samsun'da görülen ilk duruşmasını takip etmek için mahkemeye giden Ahmet Türk'e yumruklu saldırıda bulunulmuş, bunun üzerine avukatlar güvenliği gerekçe göstererek 23 Nisan'da mahkeme yerinin tekrar değiştirilmesi için Adalet Bakanlığı'ndan talepte bulunmuşlardı.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2010 Cumartesi 15:21:05
Güncelleme :8 Mayıs 2010 Cumartesi 19:19:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?