4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

Bulanıklı muhtarın evinde yas

BULANIKLI MUHTARIN EVINDE YAS

Mus'un Bulanik ilcesinde cikan olaylarda hayatini kaybeden muhtar Kemal Agca'nin 14 yasindaki kizi Yazgul, "Bizi yetim biraktilar, Allah da onlarin yuvasini yiksin" dedi.

Ilcenin Yuncali beldesine bagli Yeni Mahalle'nin muhtari olan ve onceki gun cikan olaylarda hayatini kaybeden 4 cocuk babasi Kemal Agca'nin evinde yas var. Ilac almaya gittigi ilcede T.B. adli esnaf tarafindan rastgele acilan ates sonucunda hayatini kaybeden Kemal Agca'in kizlari ofkeli. Babasinin hicbir sucunun olmadigini, sadece ilac almak icin ilceye gittigini belirten 14 yasindaki Yazgul, gozyaslarina hakim olamadi. Kucagindan indirmedigi babasinin fotografini operek gozyaslarina bogulan Yazgul,

"Benim babam kardesim Songul'e ilac almaya gitti ama onu oldurduler. Sucsuz yere babam olduruldu. Babam kimseye bir sey yapmadi. Kardesime ilac almaya gitmisti. Babam hic kimseye bir sey yapmamisti. Bizi yetim koydular. Sucsuz yere yetim koydular. Babamin kimseye zarari dokunmadi. Allah onlarin da yuvasina yiksin. Bizim evimize kara kilit vurdular. Allah onlarin da evine kara kilit vursun" dedi.

"DEVLETTEN YARDIM BEKLIYORUZ"

Kardesiyle birlikte yetim kaldigini ifade eden Yazgul, "Babam aydan aya 350 TL aliyordu. Onunla geciniyorduk. Allah rizasi icin devletten yardim bekliyoruz" seklinde konustu.

Hasta oldugu icin babasinin kendisine ilac almaya gittigini ve bir daha geri donmedigini soyleyen 12 yasindaki Songul ise, "Babam beni saglik ocagina goturdu. Daha sonra ilac almak icin carsiya gitti ama geri gelmedi. Ilaclar babamin elinde kaldi" dedi.

Yetim kalan kiz kardeslerin feryatlari karsisinda, evde bulunan komsulari da gozyaslarina hakim olamadi.

BULANIKLI MUHTARIN EVINDE YAS
BULANIKLI MUHTARIN EVINDE YAS
İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2009 Perşembe 15:04:02
Güncelleme :17 Aralık 2009 Perşembe 19:28:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mutlu nihat IP: 88.250.208.xxx Tarih : 18.12.2009 17:33:46

bu kanın artık durmasını istiyoruz.bunun hiç kimseye bir faydası olmamıştır. kardeşi kardeşe vurdurmak hangi kitapta yer alıyor söylermisiniz.sağduyulu olalım lütfen. şu fani dünya sultan süleymana kalmamış bizemi kalacak. kürt türk kardeştir kimse bu konuda bir ayırıma gitmesin gidecek olursada vicdanı varsa sorguya çeksin.ölenlere allahtan rahmet  ailelerine sabırlar diliyorum.bunları vuranın art niyetli olduğundan dolayı kınıyorum ve allah kurtarmasın temennisiyle teşekkürler