3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

Bulanık'ta at arabaları revaçta

BULANIK'TA AT ARABALARI REVAÇTA

Muş'un Bulanık İlçe Belediyesi tarafından yasak edilmesine rağmen son zamanlarda sıkça görülmeye başlayan at arabaları şehirde çevre ve görüntü kirliliğine sebep oluyor.

Bulanık Belediyesi tarafından daha önce alınan kararla ilçe merkezinde at arabalarının dolaştırılması yasaklanmasına rağmen, bazı vatandaşların bu yasağa uymamaları tepkilere neden oluyor. Bulanık'ta ara sokakların yanı sıra ana caddelerde de dolaşan at arabaları çevre ve görüntü kirliliğine sebep oluyorlar. Geçmişte şehir içerisinde nakliye işlerinde kullanılan ve daha sonra Bulanık Belediyesi tarafından çevreyi kirlettikleri gerekçesi ile kaldırılan at arabaları halen kullanılmaya devam ediliyor.

Yıllar önce trafikten men edilen at arabaları şehrin en işlek caddesi olan İshak Paşa caddesinde trafiğe çıkınca vatandaşlar bu işe kalıcı bir çözüm gerektiğini ifade ettiler. Yaz aylarında ağırlıkta sebze ve meyve üreticilerinin bir kısmı bahçe ve tarlalardan elde ettikleri ürünleri at arabaları ile pazarlarken, diğer zamanlarda da nakliye işlerinde kullanılıyor.

Kentin işlek caddelerinden biri olan İshak Paşa Caddesi'nin trafikte seyreden at arabası çevresindeki otomobillerin arasına karışarak trafikte varlığını iyice hissettirdi. İmkanlarının kısıtlı olmasından dolayı at arabacılığı yapmak zorunda olduklarını belirten at arabası sahipleri, maddi durumlarının iyi olması halinde nakliye işlerine teknolojik vasıtalarla gireceklerini söylediler.

Konuyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Bulanık Belediye Başkanı Ziya Akkaya ise, geçmiş dönemde karar alınarak at arabalarının şehir içerisine girişlerinin yasaklandığını belirtti. Seçildikten sonra at arabası sahiplerine hemen tebligat gönderdiğini de ifade eden Ziya Akkaya; "Bununla ilgili hem ilçe esnafından hem de vatandaşlardan çok sayıda şikayet aldık. Daha önce alınan kararı at arabası sahiplerine tekrar tebliğ ettim ve onlarla şifai olarak da görüştüm. Kendilerine at arabalarını satmalarını ve meclis kararıyla onlara ekonomik anlamda yardımcı olacağımız da belirttim. Yine değişen bir şey olmadı. Zabıtaları denetime gönderdim maalesef baş edemedik. Konuyu İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne aktardım ve at arabalarının trafikten men edilmesini istedim. At arabaları ağırlıkta nakliye işlerinde kullanılıyor. Eğer at arabası sahipleri arabalarını satarlarsa biz kendilerine ekonomik anlamda yardımcı oluruz. Çünkü at arabası şehircilik açısından hoş olmayan görüntüler oluşturuyor" diye konuştu.

BULANIK'TA AT ARABALARI REVAÇTA
İHA
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2010 Cumartesi 13:07:00
Güncelleme :13 Şubat 2010 Cumartesi 14:05:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Turan Beyaztaş IP: 88.252.105.xxx Tarih : 13.02.2010 14:16:39

Köyde olması gereken araçtır. Normaldir.