26
Mayıs
2024
Pazar
MUŞ

Bulanık'ta yeni sayım talebi

Bulanık İlçe Belediye Başkanı Mehmet Nasır Aras, ilçede ikamet eden birçok vatandaşın, beldelerde ikamet ediyor gibi gösterildiklerini savunarak, tekrardan bir nüfus tespiti çalışmasının yapılması için Bulanık Kaymakamlığı'na ve İlçe Nüfus Müdürlüğü'ne dilekçeyle başvurduğunu söyledi.

Başkan Mehmet Nasır Aras, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan nüfus verilerine itiraz ettiklerini söyledi. Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, 16 bin seçmeni bulunan bir ilçenin 20 bin nüfusunun olmasının imkansız olduğunu kaydeden Aras, "Öncelikle söylemek isterim ki ben büyük bir şansızlık yaşadım. Benim belediye başkanlığım döneminde iki defa nüfus sayımı yapıldı. Her iki sayımda da ciddi bir nüfus düşüşü yaşandı. Ama rahatlıkla söyleyebilirim ki her iki nüfus sayımında da bizden nüfus çalınmıştır. Bulanık halkının bu konuda duyarlı olması gerekir. Belde belediyeleri ilçe merkezinde yaşayan vatandaşları kendi yerleşim birimlerinde yaşıyormuş gibi kaydettirmişlerdir. Hatta birçok belediye başkanı bile burada ikamet etmektedir" dedi.

İlçede ikamet edip de başka yerde kendisini gösterenlerin takipçisi olacaklarını söyleyen Aras, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Bunların listelerini mahalle muhtarlarımızdan alıp tespiti için elimizde ne geliyorsa yapacağız. Bunlara hapis ve para cezaları olduğu gibi, bu şahıslar belediyenin hiçbir hizmetinde de yararlanmayacaklardır. Belde başkanları bu insanları kendi beldelerinde göstermekle bu insanlara zarar vermişlerdir. Son nüfus sayımı ile ilgili ciddi bir çelişki de dikkatlerden kaçmıyor. Bulanık'ın seçmen ve öğrenci sayısı 16 bin civarında ve nüfusumuzda 20 bin olarak belirlenmiş. Bulanık'ın geleceği için herkes, herkesim parti gözetmeksizin bu işi ciddiye alarak bizlere yardımcı olması gerekir. Bu ilçe için ciddi bir gelir kaybıdır. Bu bir vatandaşlık görevidir. Herkesin bu konuda duyarlı olması gerekir. Biz kesinlikle bu işin takipçisi olacağız" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2008 Cuma 15:52:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hakem IP: 88.227.64.xxx Tarih : 20.02.2008 10:15:35

Başkan bey,bir önceki sayımda görev alan belediye personeleri o kadar abartma yaparsa olacağıda bu olur.Ölenleri,uyduruk hayali kadar isimlerle şişirme yaptılar ki bunlara zamanında çok sevinmiştin,demek ki gerçekler bir ortaya çıkabiliyor.Önemli olan zihniyetin değişmesi yoksa kişi başına gelen ödeneğinde faydası olmaz.