6
Mayıs
2024
Pazertesi
MUŞ

Buzda tehlikeli taşıma

Muş'un Bulanık ilçesine bağlı Dokuzpınar köyünün yol, su ve elektriği bulunmayan Sarıaltun mezrasında vatandaşlar hayvanlarının yemlerini buz tutan göl üzerinden taşıyor.

Yol, su ve elektriğin olmadığı Sarıaltun mezrasında yaşayan vatandaşlar adeta ölümü göze alarak yaşıyor. Stabilize olan ve kar nedeniyle kapalı olan 12 kilometrelik yollarının açılmaması nedeniyle buz tutan Alparslan 1 Baraj gölünün üzerine saman taşıyan vatandaşlar, yollarının açılmasını istiyor.

Gölün 30 metre derinlikte olduğunu ifade eden Mehmet Emin Sarıaltun, tehlikeyi göze alarak saman taşıdıklarını belirterek, "2008 yılından bu yana yolumuz, suyumuz ve elektriğimiz yok. Hep sığıntı olarak yaşıyoruz. Hayvanlarımızın yemi bitti ve yolumuz kapalı olduğu için yem ve samanları buz tutan Alparslan 1 Baraj gölünün üzerinde kızakla taşıyoruz. Suyun derinliği 30 metre civarındadır ve biz 1 kilometre buzun üzerinde gitmek zorunda kalıyoruz. 12 kilometrelik yolumuz açılsa böyle bir sıkıntı yaşamayız" dedi.

Yollarının açılması için defalarca müracaat ettiklerini ve tüm kapıların yüzlerine kapandığını savunan Abdurrahman Sarıaltun ise şöyle konuştu:

"Ben bu mezrada doğdum ve 40 yıldır burada yaşıyorum. 2008 yılında yol ve elektriğimiz sağlayan Dokuzpınar köyü Alparslan 1 Barajı altında kalınca bu bağlantılar kesildi. Her tarafa müracaat ettik ama hepsi olumsuz sonuçlandı. Müracaat etmediğimiz makam kalmadı. Mezramızda 140 civarında nüfus var. Çaldığımız tüm kapılar yüzümüze kapandı. Biz de insan gibi yaşamak istiyoruz. Dedelerimizden kalan mezrayı kimse terk etmemizi istemesin."

Öte yandan, konuyla ilgili Muş Valisi Ali Çınar, Bulanık Kaymakamı'yla görüştükten sonra gerekli çalışmaların yapılacağını söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2012 Pazartesi 14:52:05
Güncelleme :27 Şubat 2012 Pazartesi 14:56:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?