4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

Çanakkale Şehitleri anıldı

Muş'un Varto ilçesinde Çanakkale Zaferi'nin 94. Yıldönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü nedeniyle bir program düzenlendi.

Hükümet konağı önünde bulunan Atatürk büstüne çelenk konulmasıyla başlayan programa, İlçe Kaymakamı Mehmet Yıldız, Belediye Başkanı Vekili Ali Birsin, Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Veysel Fidan, Emniyet Müdürü Haluk Demir, Milli Eğitim Müdürü Yakup Yavaş, Cumhuriyet Başsavcısı Esabil Kale, kamu kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Jandarma Komando Üstteğmen Haydar Kaya, 18 Mart'ın Çanakkale'nin geçilemeyeceği, Türk milletlinin esir edilemeyeceği ve bu vatanın parçalanamayacağının tüm dünyaya haykırıldığı gün olduğunu belirtti. Çanakkale Savaşı'nda 253 bin şehit verildiğini belirten Kaya "Şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyoruz" dedi.

Çelenk töreninin ardından programa, Kültür Merkezi Salonu'nda devam edildi. Program, Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerinin okuduğu şiirler ile son buldu.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Mart 2009 Çarşamba 20:28:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?