9
Mayıs
2024
Perşembe
MUŞ

Cezaevine iki diş ünitesi

MUŞ E TİPİ KAPALI CEZAEVİ'NE İKİ DİŞ ÜNİTESİ

Muş E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda iki Diş Ünitesi kuruldu. Daha önce var olan ünitenin faal olmaması nedeni ile Adalet Bakanlığı'ndan talep edilen bütçe ile Diş Ünitesi kurularak açılışı yapıldı.

Diş Ünitesinin açılışına Vali Ali Çınar, Belediye Başkanı Necmettin Dede, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Bilgin Pişkin, Adalet Komisyonu Başkanı Beytullah Bektaş, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, İl Emniyet Müdürü Süleyman İlhan Acaröz, Ağız Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dr. Özhan Dülger ve cezaevi personeli katıldı.

Diş Ünitesi ile ilgili olarak Muş Valisi Ali Çınar'a bilgi veren Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Bilgin Pişkin, ünitelerin kurulmasında Adalet Bakanlığı'nın finansman olduğunu söyledi. Eski ünitelerin çalışmadığını dile getiren Pişkin; "Muş E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda daha önceden diş ünitelerimiz vardı. Üniteler Hindistan malı olması nedeniyle çalışmıyordu ve bunun değişik sıkıntıları yaşanıyordu. Rahatsız olan mahkumun dışarıya çıkarılması ve ağız diş sağlığı merkezinde tedavi altına alınması başlıca sıkıntıydı. Mahkumun dışarı çıkarılması en az bir infaz koruma memuru, bir uzman çavuş ve iki tane er ile dışarı çıkarılması ve ağız diş sağlığı merkezinde mahkumu barındırmaları bir hayli sorun oluyordu. Biz bu sıkıntıların farkına vardık ve gelen talepleri dikkate alarak Ağız Diş Sağlığı Merkezi ile ortak bir çalışma yaptık. Bu sorunu giderdik ve iki tane diş ünitesi kurarak iki diş hekimimize muayene açtık. Bütün ekipmanları ve laboratuar da kurduk" dedi.

Vali Ali Çınar ise, diş ünitelerinin mahkumlar için önemli olduğuna dikkat çekerek, ünitelerin mahkumlara çok iyi hizmet vereceğini söyledi.

Diş ünitelerinin kurulmasında Cumhuriyet Başsavcılığı ile koordineli bir şekilde çalıştıklarını vurgulayan Ağız Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dr. Özhan Dülger ise, "Mahkumlar hastanemize gelip giderken çok büyük sıkıntılar yaşıyordu. Cumhuriyet Savcılığımızın talebi üzerine kendilerine yardımcı olduk ve burada iki Diş Ünitesi kuruldu. Şimdi mahkumlara daha iyi hizmet vereceğiz" diye konuştu.

MUŞ E TİPİ KAPALI CEZAEVİ'NE İKİ DİŞ ÜNİTESİ
MUŞ E TİPİ KAPALI CEZAEVİ'NE İKİ DİŞ ÜNİTESİ
İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2011 Cuma 12:37:00
Güncelleme :18 Mart 2011 Cuma 12:52:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?