8
Mayıs
2024
Çarşamba
MUŞ

CHP İl Başkanı Bulanık'ta

CHP İL BAŞKANI BULANIK'TA

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muş İl Başkanı İsmail Adanur, Bulanık ilçesinde incelemelerde bulunarak bölgenin halen deprem riski altında olduğunu söyledi.

Bulanık'ta 22 Şubat 2011 tarihinde meydana gelen 4,5 büyüklüğündeki depremin ardından, CHP İl Başkanı İsmail Adanur ve beraberindeki heyet 4 köyde incelemelerde bulundu. İl ve ilçe yönetimi ile birlikte sarsıntıların en fazla hissedildiği Örenkent, Gölyanı, Karaburun ve Göztepe köylerini ziyaret eden İsmail Adanur, bir süre vatandaşlarla görüştü. Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan CHP İl Başkanı İsmail Adanur, iktidarın bir an önce deprem gerçeğini kavrayıp işi basite almadan gerekli önlemleri

alması gerektiğini söyledi. Daha büyük depremlerde can kaybının yaşanmaması için tedbirlerin alınması gerektiğinin altını çizen Adanur, ayrıca bölgeye henüz istenilen düzeyde yardım yapılmadığını savundu. Adanur, "Daha önce yetkililer, AK Parti milletvekilleri gelip bu köylerimizi dolaşmış ve gereken tüm yardımların yapıldığını ve bundan sonra da yapılacağını söylemişlerdir. Oysa bu köyleri dolaştığımızda bir şeylerin yapılmadığını gördük. Dağıttıkları birkaç çadır dışında herhangi bir yardım yapılmamış.

150 hanelik bir köye 6 çadır dağıtıldığını gördük. Aileler halen dışarıda, kendi kurdukları çadırlarda, römorklarda yatıyorlar. Dışarıda yatan çocuklarda psikolojik sorunlar oluşmuş. Çocuklar bu halleriyle okula gitmeye çalışıyor. Gelsinler kendileri burada bu halde yaşasınlar, empati kursunlar, kendi çocukları bu şartlarda yatabilirler mi, okula gidebilirler mi? Ortada çok vahim bir tablo var. Onun için acil kalıcı çözümlerin üretilmesi lazım" ifadelerini kullandı.

Deprem bölgesine acil konut yapılması gerektiğini vurgulayan Adanur, "Allah korusun daha şiddetli bir deprem olsa, insanlar ölse bunun hesabını kim ödeyecek? Biz muhalefet olarak bu köylerde gördüğümüz eksiklikleri genel merkezimize rapor edeceğiz. Dilimizin döndüğü kadar sorunları yetkililere ve hükümete anlatacağız. Bu köylerdeki tüm konutlar ve hayvan barınakları uzman ekiplerce kontrolden geçirilmelidir. Kısacası bir depremde ölümlere neden olmayacak her türlü tedbir alınmalıdır. İktidar yetkilileri

süslü lafları, olmadık senaryoları bir tarafa bırakıp bölgedeki deprem gerçeğini görerek gerekli önlemleri acilen alsın. Hükümetin sosyal devletin gereği neyse yerine getirmesi lazımdır" şeklinde konuştu.

CHP İL BAŞKANI BULANIK'TA
İHA
Yayın Tarihi : 2 Mart 2011 Çarşamba 14:40:02
Güncelleme :2 Mart 2011 Çarşamba 18:28:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?