4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

CHP'den BDP'ye tepki!

VARTO'DA CHP'DEN BDP'YE TEPKİ

Muş'un Varto ilçesinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Orhan Demir, daha zengin daha özgür daha güvenli bir Türkiye için 'hayır' diyeceklerini belirtti.

CHP Varto İlçe Başkanı Orhan Demir, BDP'li Belediye Başkanı Gülşen Değer'in köy muhtarlarıyla toplantı yaparak referandumu boykot etmeleri talimatı verdiğini iddia etti. Belediye Başkanı'na tepki gösteren Orhan Demir, belediye başkanlarının asli görevinin vatandaşa hizmet olduğunu belirtti. Köy muhtarlarının köy sorunlarıyla ilgili belediyeye davet edildiğini dile getiren Demir, toplantıda sorunların görüşülmediğini, referandumla ilgili boykot çağrısı yapıldığını savunarak; "Belediye bir anda köy muhtarlarıyla toplantı yaparak sorunlarınızı dinleyeceğiz diyorlar. Tabii ki belediye Varto'nun en ücra köşesinde yaşayan bütün vatandaşlara hizmet ederse başta ben teşekkür ederim ama ne yazık ki toplantının adı Varto köy sorunları ama gereği boykot çağrısıdır. Ben ve partim 12 Eylül anayasasına şiddetle karşıyız. Ama AKP'nin yapmış olduğu bu anayasaya da karşıyız. Çünkü bu anayasa demokratik bir anayasa olmadığı için buna hayır diyeceğiz. Daha zengin daha özgür daha güvenli bir Türkiye için hayır diyeceğiz. Bütün katmanların katılacağı bir anayasaya yol vermeyeceğiz" dedi.

Mevcut Anayasa değişiklik paketinin ülkeyi 12 Eylül anayasasından uzaklaştırmadığını ifade eden Demir; "Önerilen değişiklikler yargı bağımsızlığına ve demokrasiye indirilen ağır bir darbe niteliğindedir. AKP demokrasiye samimiyetle inansaydı her şeyden önce tüm toplumun üzerinde uzlaştığı bu sorunları çözerdi. Mesela çocuk istismarının önlenmesiyle Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun üyelerinin atama usulleri arasında ne bağlantı vardır. Ya da memurlara toplu sözleşme hakkı arasında ne bağlantı vardır. AKP değişikliklerin ya hepsini kabul edersin ya da hiç birini diyerek vatandaşın iradesine ipotek koymuştur" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2010 Cuma 18:11:00
Güncelleme :3 Eylül 2010 Cuma 18:14:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?