8
Mayıs
2024
Çarşamba
MUŞ

Çığ Muş'u susuz bıraktı

ÇIĞ MUŞ'U SUSUZ BIRAKTI

Muş'ta düşen çığdan dolayı içme suyu şebekesi tahrip oldu. Kent merkezinde 4 mahallede 2 gündür su sıkıntısı yaşanıyor.

Etkili olan kar yağışı su şebekelerini de olumsuz etkiliyor. Muş'un en büyük su kaynaklarından biri olan Kaniya Denge, çığdan dolayı tahrip oldu. Ekiplerin 2 gündür devam eden çalışmaları sonucu tahrip olan bölgeye ulaşıldı. Böylelikle 2 gündür su sıkıntısı yaşayan Muratpaşa, Dere, Kale ve Sunay Mahalleleri'ne su verilmeye başlandı.

Kaniya Denge'deki çalışmaları takip eden Muş Belediyesi Su Şebeke Amiri Emin Kaynar, yoğun kar yağışından dolayı çığ meydana geldiğini söyledi. Bölgeye ulaşmaya çalıştıklarını kaydeden Emin Kaynar, tahribin boyutunun henüz belli olmadığını belirtti.

Konuyla ilgili makamında gazetecilere açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Necmettin Dede, kar yağmasına sevindiklerini ama bazı olumsuzluklar da yaşadıklarını kaydetti. Karın yağışının sokak temizliği için çok önemli olduğunu ifade eden Başkan Necmettin Dede, "Kar yağması bizleri de mutlu etti. Sokakların temizliği için kar yağmasını istedik ama fazla yağdığı için bizi olumsuz etkiledi. Kaniya Denge'yi etkiledi. Geçmiş yıllarda dondan dolayı kaynaklar donuyordu ama bu yıl yoğun kar yağışından dolayı çığ

geldi. 2 gündür su sıkıntısı yaşıyoruz. Tahribatlar giderilecek ve su sıkıntısını gidereceğiz. Çığdan dolayı 200 bin TL civarında zararımız var. Muratpaşa, Sunay, Dere ve Kale Mahalleleri'nde kısmen su sıkıntısı yaşıyoruz" şeklinde konuştu.

ÇIĞ MUŞ'U SUSUZ BIRAKTI
ÇIĞ MUŞ'U SUSUZ BIRAKTI
ÇIĞ MUŞ'U SUSUZ BIRAKTI
ÇIĞ MUŞ'U SUSUZ BIRAKTI
İHA
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2011 Salı 15:14:00
Güncelleme :1 Şubat 2011 Salı 15:21:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?