3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

Çikolata fabrikası açılıyor

MUŞ'TA ÇİKOLATA FABRİKASI AÇILIYOR

Muşlu bir girişimcinin Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) açacağı çikolata fabrikasında bu hafta üretime başlanacağı belirtildi.

Muş'taki fabrika sayısına bir yenisi daha ekleniyor. Günde 6 ton üretim kapasitesi olan ve 50 kişinin istihdam edileceği Irmak Çikolata fabrikasında çalışmalar aralıksız sürüyor. Çalışmalarla ilgili gazetecilere bilgi veren Irmak Çikolata yetkilisi Mustafa Bozkurt, günlük 6 ton kapasite ile üretime başlayacaklarını ve şeker fabrikasının da kısa sürede kurulması için start vereceklerini söyledi. OSB'de tahsis edilen yerde çalışmalarını sürdürdüğünü kaydeden Bozkurt, bu hata içerisinde üretime geçeceklerini belirtti. OSB'de tahsis edilen 10 dönüm arazi üzerinde bin 200 metrekarelik alana fabrikasını kurduğunu ve çalışmaların devam ettiğini kaydeden Bozkurt, İŞKUR Muş İl Müdürlüğü'nün "kendi mesleğini kendin kur" projesinden de destek aldığını söyledi. 25 kursiyerin belirlenen sürede çalışmalarını sürdüreceğini kaydeden Bozkurt, kurs bittikten sonra bu kursiyerlerin yarısını istihdam edeceğini kaydetti.

17 yıldır İstanbul'da çikolata üretimi yaptığını dile getiren Bozkurt; "İstanbul'daki fabrikamı satıp dede, baba toprağına dönerek yatırım yapmaya karar verdim. OSB'de bana tahsis edilen 10 dönümlük arazide bin 200 metrekare alana fabrikamı kurmak için çalışmalara başladım. Tesisin kurma çalışmalarını tamamladık, makinelerimizin montajını yapıyoruz. Günlük 6 ton kapasite ile üretime start vereceğiz. Burada üreteceğimiz ürünleri Irak'a da ihraç edeceğiz. Ayda 10 bin koli ürün Irak'a ihraç edilecek. Fabrikamızda yaklaşık 50 işçi istihdam edilmiş olacak. Buraya kurduğumuz tesisin maliyeti yaklaşık 1 milyon TL'dir" şeklinde konuştu.

MUŞ'TA ÇİKOLATA FABRİKASI AÇILIYOR
MUŞ'TA ÇİKOLATA FABRİKASI AÇILIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2010 Pazartesi 13:22:00
Güncelleme :2 Kasım 2010 Salı 12:40:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?