8
Mayıs
2024
Çarşamba
MUŞ

Çınar'dan nevruz uyarısı!

MUŞ VALİSİ ÇINAR'DAN NEVRUZ UYARISI

Muş Valisi Ali Çınar, vatandaşların güvenlik bir şekilde Nevruz bayramını kutlamaları için gerekli idari ve güvenlik tedbirleri aldıklarını söyledi.

Konuyla ilgili makamında gazetecilerin sorularını cevaplandıran Vali Çınar, Nevruz'u en huzurlu şekilde kutlanmasını umduklarını kaydetti. Yarın düzenlenecek etkinlikler için gerekli idari ve güvenlik tedbirlerini aldıklarını dile getiren Çınar; "Mart ayı itibari ile kutlanan nevruz bayramı özellikle bölgemizde ve ilimizde daha da yaygın olarak kutlanmaktadır. Cumartesi günü 10.00 ile 15.00 arasında kutlama yapılacak. Nevruz bayramının huzur içerisinde kutlanması için gerekli tedbirleri aldık ve kutlamak isteyenlere de bu konuda izin verdik. Vatandaşlarımızın güvenli bir şekilde Nevruz bayramını kutlamaları için biz de gerekli idari ve güvenlik tedbirlerini aldık. Bu çerçevede nevruz bayramı en huzurlu şekilde kutlanmasını umuyoruz" dedi.

Valilik olarak da program tertip ettiklerini vurgulayan Çınar; "Bunun yanı sıra Kültür Bakanlığı tarafından da Nevruz bayramı kutlama programı tertip ediliyor. Bu program daha çok eğitsel ve kültürel etkinliklerden oluşuyor. Bunlar daha çok salonlarda ve kamuya ait olan açık alanlarda yapılıyor. Nevruz tabiatın uyanışı, uzun bir kış mevsiminden sonra yavaş yavaş ağaçların yapraklarının açması ve çayırların ve çimenlerin yeşermesi bu çerçevede vatandaşlarımızın da uzun bir kış mevsiminden sonra güneşin yüzünü göstermesi ile hayata umutla bakan bir anlayış ile nevruzu bahar bayramı olarak görmeleridir" diye konuştu.

Muş'ta tatsız bir olay beklemediklerini sözlerine ekleyen Çınar açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"Muş'ta biz tatsız bir olay beklemiyoruz. Bizim vatandaşlarımız bu konuda çok duyarlıdır. Nevruz'un bölgede ve Muş'ta birlik ve beraberlik içerisinde geçeceğini düşünüyorum. Bayramı bayram gibi yaşamak lazım. Bayrama şiddet ve huzursuzluk yakışmaz. Biz bayramı alanda kutlayacak olan tüm vatandaşlarımızın güvenlik tedbirini alacağız."

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2011 Cuma 12:35:01
Güncelleme :22 Mart 2011 Salı 18:06:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?