8
Mayıs
2024
Çarşamba
MUŞ

Cinayetteki sır perdesi aralandı

MUŞ'TA 'SİGORTA' CİNAYETİ

Muş'un Bulanık ilçesinde geçen yıl 3 kişinin yaralandığı trafik kazasında hayatını kaybeden şahsın, 500 bin TL'lik hayat sigortası için öldürüldüğü belirlendi.

Konuyla ilgili Muş Jandarma Komutanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre; 2 Mart 2010 tarihinde Bulanık ilçesinin Erentepe beldesinin Akçaarmut köyü yakınlarında meydana gelen trafik kazasında araç sürücüsü E.E. hayatını kaybetmiş, araçta bulunan 3 kişi ise hafif yaralanmıştı. Olay yerinde incelemelerde bulunan jandarma ekipleri, olayın normal bir trafik kazası olmadığı şüphesi üzerine Bulanık Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla çalışmalara başladı.

Yaklaşık bir yıllık araştırma sonucu, kazada hayatını kaybeden E.E.'nin kazadan bir süre önce 500 bin TL'lik hayat sigortası yaptırdığı ve ölümü halinde sigorta bedelini almak üzere hiçbir akrabalık bağı bulunmayan Z.E. isimli şahsı lehtar gösterdiği tespit edildi. İstanbul'da ikamet eden Z.E.'nin kaza öncesi ve sonrasında kazanın meydana geldiği bölgeye hayatını kaybeden E.E. ile birlikte geldiğini ortaya çıkaran jandarma ekipleri, eldeki bilgi ve delillere istinaden İstanbul ve Siirt'in Baykan

ilçesinde yaptığı operasyonlarda, Z.E. ve ismi açıklanmayan 3 kişiyi gözaltına aldı. Bulanık Cumhuriyet Savcılığına çıkarılan sanıkların, "teşekkül halinde planlayarak ve tasarlayarak adam öldürme" suçundan tutuklanarak Muş E Tipi Cezaevi'ne konulduğu belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2011 Salı 17:27:03
Güncelleme :15 Şubat 2011 Salı 17:50:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?