3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

Cumhuriyet başsavcısı istifa etti

MALAZGİRT CUMHURİYET BAŞSAVCISI İSTİFA ETTİ

Muş'un Malazgirt İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Bozkurt görevinden istifa etti.

Yaklaşık 6 ay önce Erzincan'ın İliç İlçe Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Malazgirt Cumhuriyet Başsavcılığı'na atanan Bayram Bozkurt, bugün itibari ile görevinden istifa ettiğini açıkladı. Konuyla ilgili telefonla İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Bayram Bozkurt, çok sayıda tehdit aldığını ama bu tehditlerden korktuğu için istifa etmediğini söyledi. Ergenekon'un Erzincan yapılanmasını deşifre ettiğini kaydeden Bozkurt, bu süreç zarfında ve süreçten sonra çok sayıda tehdit aldığını belirtti. Soruşturma

sürecinde arabasının kurşunlandığını dile getiren Bozkurt, "Ben gördüğüm lüzum üzerine görevimden istifa ettim. Artık yargı ailesi içerisinde avukat olarak görev yapmayı düşünüyorum. Çünkü benim ve ailemin can güvenliğinin olmadığını düşünüyorum. Ergenekon'un Erzincan yapılanmasını deşifre ettiğim için üzerime çok geldiler hatta bu süreçte arabamı kurşunladılar. Defalarca telefonla tehdit aldım. Bunlardan korktuğum için istifa etmedim" dedi.

Daha önce Doğuda görev yapmasında rağmen tekrar Malazgirt'e atanmasının düşündürücü olduğunu belirten Bozkurt, "Malazgirt terör bölgesidir. Zaten can güvenliğim yokken bir de Malazgirt'e atanmam düşündürücüdür. Ben doğuda görev yapmama rağmen beni tekrar Malazgirt'e atadılar. Ailemi de alıp batıya yerleşeceğim" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2010 Pazartesi 13:27:01
Güncelleme :12 Temmuz 2010 Pazartesi 17:11:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?