4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

Deniz Feneri'nden yardıma devam

DENİZ FENERİ'NDEN ÖĞRENCİLERE YARDIM

Deniz Feneri Derneği tarafından 'Çocuklar Üşümesin' kampanyası kapsamında Muş'un Bulanık'ın Mescitli İlköğretim Okulu'ndaki 70 öğrenciye giyim, çanta ve kırtasiye yardımı yapıldı

Bir ay önce 4 derslik ve 70 öğrencinin bulunduğu Mescitli İlköğretim Okulu'nda göreve başlayan Burcu Yılmaz, öğrencilerin kışlık giyeceklerinin olmadığını görmesi üzerine arayışlara girdi. Deniz Feneri Derneği Genel Müdürlüğü'nü arayan Burcu öğretmen, çocukların çifte mutluluk yaşamasına neden oldu. Yapılan görüşmelerin ardından Deniz Feneri Derneği tarafından öğrencilere mont, bot, kazak, gömlek, çanta ve kırtasiye malzemelerinin bulunduğu hediye paketleri ile anasınıfı seti ve okula da çeşitli kitaplar gönderildi.

Hediye paketlerinin teslim edilmesinin ardından konuşan Burcu Yılmaz, kendisinin de çocuklar gibi mutlu olduğunu söyledi. Deniz Feneri'ni ilk aradığı zaman kendisinin ve arkadaşlarının umutlu olmadığını belirten Burcu Yılmaz; "Bir ay önce bu okula atandım. Çocukların ve okulun durumunu görünce biraz rahatsız oldum. Ben kendi imkanlarımla okula bir şeyler yapmaya çalıştım ama çocuklara herhangi bir yardım yapamadım. Aklıma Deniz Feneri geldi ve aradım. İlk aradığımda ben ve diğer arkadaşlarım pek umutlu değildik. Özellikle arkadaşlarım Deniz Feneri'nin gelmeyeceğini söylediler. Bize geleceklerini söyledikleri zaman mutluluktan havalara uçacaktım. Üç öğretmen arkadaş olarak çok mutluyuz. Mutluluğumuzu ifade edemiyorum. Deniz Feneri, çocuklara kışlık giysi, çanta, kırtasiye malzemesi ve okulumuza çeşitli kitaplar getirdi. Yani bizlerin ve çocukların isteyebileceği her şeyi getirdi. Gelen yardımlar çocuklarımızı çok mutlu etti. Çocukların bu eşyaları almaya güçleri yok zaten. Şu anda her şeye sahip oldular. Bayramdan önce yapılan yardımlar çocukları ve bizleri çok mutlu etti" dedi.

Okul Müdiresi Sadriye Karacaoğlu ise bu tür yardımların devamını beklediklerini ifade ederek; "3 yıldır bu okulda görev yapıyorum. İlk etapta böyle bir yardımın yapılacağına inanmıyordum. Öğretmen arkadaşım beni aradığında yine inanmadım. Ama Deniz Feneri beni aradığında çok mutlu oldum. Bayram öncesi bu hediyeleri çocukları çok mutlu etti. 70 öğrencimizin bütün ihtiyaçları karşılandı. Bu tür yardımların devamını diliyorum. Deniz Feneri Derneği'ne çok teşekkür ediyorum" dedi.

Deniz Feneri Derneği Doğu Anadolu Temsilcisi Ali Karayılan da; "Çocuklara çifte bayramı yaşatmanın mutluluğunu yaşatıyoruz. Deniz Feneri Derneği olarak Türkiye genelinde geçen hafta başlattığımız 'Çocuklar Üşümesin' kampanyası kapsamında daha önceden bizimle irtibat kurup bize ulaşarak okullarındaki bütün çocukların bayramlık, kırtasiye malzemeleri, anaokulu setleri ve çeşitli yardım talebinde bulunan öğretmenimizle irtibata geçip gerekli evraklarını aldık. Kaban, bot, eldiven, bere, gömlek ve kazağına varıncaya kadar her çocuğun adına olacak şekilde 70 çocuğumuza malzemelerini hazırladık ve getirip teslim ettik. Bölgemiz soğuk bir bölge ve kış kapıyı çalmak üzere. Genel sekreterimiz çocuklar üşümesin projesini başlatırken şöyle bir cümle kurmuştu; 'Çocuklar üşümesin, çocuklar üşürse analarının, babalarının yüreği üşür hatta donar.' Bu sebeple biz çocuklarımız üşümesin diyoruz. Bu vesileyle bugün Karayazı'da 80 öğrencimize bayramlıklarını verdik. Şimdi de Bulanık'ta çocuklarımızı sevindirdik. İnşallah 'Çocuklar Üşümesin' kampanyası kapsamında 100 bin çocuğu sevindirmeyi düşünüyoruz. Önümüzdeki günlerde projemizi tamamlamayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Mescitli İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törene, Bulanık Milli Eğitim Müdürü Mahmut Sarıdağ, Deniz Feneri Derneği Doğu Anadolu Bölge Temsilcisi Ali Karayılan, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

DENİZ FENERİ'NDEN ÖĞRENCİLERE YARDIM
DENİZ FENERİ'NDEN ÖĞRENCİLERE YARDIM
İHA
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2009 Perşembe 13:32:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?