19
Mayıs
2024
Pazar
MUŞ

'Deprem dede' tiyatro sahnesinde

Kızılay'ın 'Toplum Liderlerini Bilinçlendirme Projesi' kapsamında hazırladığı ve Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara'nın da rol aldığı 'Benim Güzel Papuçlarım' adlı tiyatro oyunu Muş'ta sahnelendi.

Muş Kültür Merkezi'nde sahnelenen tiyatro oyununu, Vali Vekili Okan Leblebicier, Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Ertaş, İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Eyüp Bölük, Muş Alparslan Üniversitesi Genel Sekreteri Şükrü Demir, kurum amirleri ve öğretmenlerle öğrenciler izlediler. 'Deprem Dede' karakteri ile bilinen Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara'nın da rol aldığı tiyatro oyununda öğrencilere, depremden korunmanın yolları eğlendirici bir şekilde aktarıldı.

Tiyatro oyunun Muş'ta sahnelenmesi ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Kızılay Muş Şube Başkanı Cengiz Koç, Kızılay'ın doğal afetler ve yardıma muhtaç vatandaşlara yardım eli uzatmak konularının dışında sosyal ve kültürel anlamda yararlı faaliyetlerde sürdürdüğünü söyledi. 'Benim Güzel Papuçlarım' adlı tiyatro oyununun Muş'ta sahnelenmesinden ötürü mutluluk duyduklarını söyleyen Koç, "Bir kez daha Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara hocamızı Muş'ta görmek bizleri sevindirmiştir. Deprem konusunda çocuklarımızı ve halkımızı bilinçlendirmek için tiyatro sahnesinde yer alan Sayın Işıkara hocamıza buradan bir kez daha teşekkür ediyoruz. Bu tiyatronun çocuklarımıza büyük fayda sağlayacağını umuyoruz" dedi.

Muş'ta sahne alan Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara ise, çocuklarla buluşmak ve onları oyun içerisinde bilgilendirilmesini sağlamaktan ötürü mutluluk duyduğunu belirterek, "Bu oyunumuzu bir çok ilde sahneleyip çocuklarımızı bilinçlendirerek, toplum liderlerine ulaşıyoruz. Bu oldukça güzel ve faydalı bir oyun" diye konuştu.
Oyunun sahnelenmesinin ardından Kültür Merkezi'nde düzenlenen kokteyl ile program sona erdi.

.
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2008 Çarşamba 18:04:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?