6
Mayıs
2024
Pazertesi
MUŞ

Dere yatakları temizleniyor

Muş'un Muratpaşa Mahallesi'ndeki dere yatakları belediye ekipleri tarafından temizleniyor.

Belediye Başkanı Necmettin Dede, Muratpaşa Mahallesindeki dere yataklarının temizlenmesi için ekiplerin çalışmalarına başladığını açıkladı. Mahalle sakinleri tarafından çöplerin atıldığı Soğurman Deresi'nin havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte kötü kokuya neden olduğunu ifade eden Dede, dere yataklarında biriken çöp ve çamurlardan dolayı mahalle sakinlerinin şikayetlerini dikkate alarak gerekli çalışmaları başlattıklarını belirtti.

Ekiplerin dere yataklarını tamamen çöp ve çamurdan temizleyeceğini ifade eden Dede, iş makinelerinin dere yatağındaki pislikleri kamyonlara yüklediğini ve buradan da çöp alanına sevk edildiğini vurguladı.

Vatandaşların çöpleri dere yatağına atmamasını isteyen Dede; "Buradaki dere yatağını her yıl temizlememize rağmen vatandaşlarımız çöplerini atmaya devam ediyor. Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte de vatandaşlarımız kötü kokulardan rahatsız olduklarını söylüyorlar. Oysa dereye çöp atılmasına müsaade edilmezse kimse de rahatsız olmazı. Dere yatağı mahalleye ayrı bir hava katacağına adeta işkence eder hale gelmiş. Kendi elimizle kendimize eziyet ediyoruz. Dere yatağına hepimizin sahip çıkması gerekiyor. Biz belediye olarak dere yatağını temizliyoruz. Şu anda Kato ile temizlenen dere yatağından çıkan çöp ve çamurlar kamyonlarla belirlenen yerlere dökülüyor" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2013 Perşembe 15:22:36
Güncelleme :22 Haziran 2013 Cumartesi 14:38:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?