3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

Devlet bakanı Yılmaz Muş'ta

DEVLET BAKANI YILMAZ MUŞ'TA

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, bir dizi açılışa katılacağı Bingöl'e geçmek üzere uçakla Muş'a geldi.

THY'nin Ankara-Muş seferini yapan yolcu uçağıyla Muş'a gelen Bakan Cevdet Yılmaz'ı havaalanında Muş Valisi Erdoğan Bektaş, Belediye Başkan Vekili Rifat Özen, İl Jandarma Komutanı Albay Bektaş Aslan ve partililer karşıladı. Geziyle ilgili VİP salonunda gazetecilere açıklama yapan Bakan Yılmaz, Bingöl'ün Genç ve Solhan ilçelerindeki Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Merkez Müdürlükleri açılışlarına katılmak için geldiğini kaydetti.

Konuşmasında, Muş Ovası'nda yapılan çalışmalara da değinen Yılmaz, "Muş Ovası'nda toplulaştırma çalışmaları ve mendereslerin düzeltilmesi için önemli çalışmalar yapılıyor ve bu çalışmaları destekliyoruz. Tabii Alparslan 2 Barajı ile Muş Ovası'nın sulanması söz konusu. Onun altyapısını bir anlamda bu toplulaştırma oluşturuyor. Muş Ovası'nın verimliliğinin arttırılması sadece Muş için değil bütün bölge için, çevresindeki bütün iller için çok önemli. Biz de buna önem veriyoruz. Yine Alparslan Tarım

İşletmesi Müdürlüğü'yle (TİGEM) ilgili çalışmalar yürütülüyor. TİGEM'in Muş'ta da bir tesisi var. Bu konular TİGEM'in genel anlamda politikasını belirlemeye dönük çalışmalar kapsamında değerlendiriliyor. Şu anda DPT, hazine, Tarım ve Köyişleri Bakanlığımız ile birlikte TİGEM'in bir bütünlük içinde tüm arazileriyle ilgili çalışmalar yürütülüyor. Bunlar yakında inşallah sonuçlanacak. Bu kapsamda Muş ilimizdeki işletmenin de nasıl değerlendirileceği netleşmiş olacak" dedi.

Gazetecilerin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın parti kapatmayla ilgili değerlendirmesiyle ilgili sorularını cevapsız bırakan Yılmaz, "Türkiye'nin böyle şeylerle uğraşmaması lazım. Bu konuyla ilgili Sayın Başbakanımız gerekli açıklamayı yaptı" diye konuştu.

Bakan Yılmaz ve beraberindekiler, daha sonra kara yoluyla Bingöl'e hareket ettiler.

DEVLET BAKANI YILMAZ MUŞ'TA
DEVLET BAKANI YILMAZ MUŞ'TA
DEVLET BAKANI YILMAZ MUŞ'TA
İHA
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2010 Cumartesi 13:25:04
Güncelleme :30 Ocak 2010 Cumartesi 18:28:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?