4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

Devlet hastanesi hızla gelişiyor

BULANIK DEVLET HASTANESİ HIZLA GELİŞİYOR

Muş'un Bulanık İlçe Devlet Hastanesi, modernizasyon çalışmaları çerçevesinde, hizmet ve kalite politikası yönüyle de bölgedeki birçok hastaneyi geride bıraktı.

Bulanık Devlet Hastanesi'nde yürütülen "Sağlıkta modernizasyon" çalışması adı altındaki çalışmalar son sürat devam ederken, her türlü tahlil, açık ve kapalı ameliyatlarda yapılmaya başlandı. Açıklamalarda bulunan Bulanık Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Alparslan Fedayi Çalta, hastaneye alınan cihazlar ve verilen hizmetin ardından iş yükünün yoğunlaştığını, bu nedenle hasta sayısında önemli oranda artış gözlemlendiğini ifade etti. Hastanede gerek teçhizat gerekse personel konusunda ciddi gelişmeler sağlandığını ifade eden Op. Dr. Alparslan Fedayi Çatla, "Şu anda 14 uzman doktor hastanemizde görev yapıyor. Göz, fizik tedavi ve üroloji doktorlarımız da bir aya kadar geliyor. Acil olarak bizim bir ortopedi ve radyoloji uzmanına ihtiyacımız var. Bu doktorlarda gelirlerse hastanemizde eksiksiz bir kadro ile halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Laboratuara aldığımız büyük hormon cihazı, tam otomatik hormon cihazı, tam otomatik idrar biyokimyası ve mikroskobisi ile hastanemizde tüm tahlilleri yapıyoruz. Biyokimya, hormon, hepatit, vitamin testlerine kadar tüm tahlilleri yapıyoruz. Muş'ta yapılan tahlillerin daha fazlası bizim hastanede yapılıyor. Çevre illerde ve birçok hastanede bulunmayan tıbbı cihazlar şu anda bizim hastanemizde mevcut" dedi.

Bulanık Devlet Hastanesi Müdürü Hüseyin Haydaroğulları ise, hastanenin fiziki yapısının iyi olmadığını, ama Bulanık halkına hizmetin en kalitelisini sunmak için özveriyle çalıştıklarını belirtti. Haydaroğulları, "Bütün zorluklara rağmen halkımıza en iyi hizmeti sunmaya çalışıyoruz. Hastanemizdeki yoğunluğu azaltmak için 1 Nolu Sağlık Ocağı'nın ikinci katı geçici olarak devlet hastanesine tahsis edildi ve burada çocuk hastalıkları, göğüs hastalıkları, dahiliye, nöroloji ile bir diş doktoru burada göreve başladı. Bu polikliniklerin buraya gitmesi ile birlikte hastanemizdeki yoğunluk bir nebze de olsa azaldı. Hastanemizde 2009 yılında 200 bin hasta muayene olmuş ve 4 bin 200 hasta da ameliyat olmuştur. Hastanemizde ortalama günlük 750 hastaya bakmışız. Bu çok büyük bir rakam ve hastanemizdeki imkanlar artıkça hasta sayımızda da artış oluyor" diye konuştu.

BULANIK DEVLET HASTANESİ HIZLA GELİŞİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 1 Mart 2010 Pazartesi 18:39:01
Güncelleme :1 Mart 2010 Pazartesi 18:52:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?