3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

Devlet Hastanesi'nde bir ilk

Muş Devlet Hastanesi’nin kendi imkanlarıyla 100 milyar lira harcanarak kurulan sistem sayesinde ilk kez kapalı ameliyat ’Laparaskopik Cerrahi’ gerçekleştirildi.

Yeni sistem ile Muş’ta ilk hastanın ameliyat edildiğini söyleyen Muş Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Reşit Sönmez, bunun sağlık açısından önemli bir gelişme olduğunu kaydetti.

Kapalı ameliyat sisteminin daha yararlı olduğunu vurgulayan Reşit Sönmez, "Kapalı ameliyatta yara küçük ve ağrı az oluyor. Ayrıca hasta daha kısa sürede taburcu ediliyor. Bundan böyle Muş Devlet Hastanesi’nde safra kesesi, fıtık, menüsküs, prostat, kadın doğumla ilgi olarak kist ve rahim ameliyatlarının yanında mesane ameliyatları artık kapalı olarak gerçekleştirilecek" dedi.

Laparaskopik Cerrahi Sistemi’nin kurulmasından sonra Muş’ta ilk kapalı ameliyatı olan Muteber Kaynar isimli vatandaş ise "Safra kesesi ameliyatı oldum. Kapalı ameliyat sisteminin Muş’a gelmesi çok sevindirici. Artık ameliyat için büyük yaralar oluşmuyor. Kapalı ameliyat olmak için üniversite hastanelerine de gitmeye gerek kalmadı" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2005 Cumartesi 16:53:44
Güncelleme :19 Nisan 2005 Salı 17:36:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kemal kadir IP: 85.97.244.xxx Tarih : 21.04.2005 11:45:57
Böyle haberleri okuyunca yada duyunca ne kadar sevindiğimi ancak ben bilirim.Bir memleketin gelişmişilğini melekette ki sağlık kuruluşları belirler...Yaş sınırının yükselmesi,bebeklerin ölmemesi..Kısacası bütün sağlık sorunlarının giderilmiş olması.İlimiz bunların hepsini hakediyor.Duyarlı zengin ve siyasetçilerimizden istirhamım şudur.Lütfen İlin sağlık koşullarını iyileştirelim....İyileşitrmeye katkıda bulunalım...MUŞ ÇOK GÜZEL DAHA DA GÜZELLEŞTİRMEK İÇİNDE EL ELE VERELİM....