4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

Doktor geldi ameliyatlar başladı

Muş'un Varto İlçe Devlet Hastanesi'ne kadın doğum uzmanı doktor atanmasının ardından ameliyatlar yapılmaya başlandı.


Devlet Hastanesi'ne yaklaşık bir ay önce atanan Kadın Doğum Uzmanı Operatör Dr. Erkan Akan, hasta vatandaşların ilçelerinde şifaya kavuşmalarının önemine değindi ve bu durumdan kendilerinin de mutlu olduğunu anlattı. Varto Devlet Hastanesi'nde kanser ameliyatları dışında hangi tür olursa olsun dünya çapında yapılacak olan bütün ameliyatları yaptıklarını belirten Dr. Akan "Sağlıklarına kavuşan hastalarımız kısa sürede taburcu edilmektedir" dedi.


Son olarak ameliyat edilen Belkise Deniz (50) ve Nafiye Birsin'ın (55) sağlık durumlarıyla ilgili de bilgi veren Dr. Erkan Akan "Her iki hastamızda da aşırı derecede rahim sarkması mevcuttu. Rahim torbası ve rahim sarkmasının İleri derecede olması sebebi ile vajinal histerektomi yapıldı. Hastalarımızdan biri dört gündür, diğeri ise bir haftadır ameliyatları yapıldı. Durumlarını gördüğünüz gibi gayet iyi, her hangi bir şikayetleri yok" diye konuştu.


İlçenin Ocaklı köyünden Belkise Deniz ise daha önce birçok ildeki doktorlara gittiğini belirterek "Oradaki doktorlar beni neden ameliyat etmediler bilmiyorum. Varto Devlet Hastanesi'ne uzman doktor atandığını duydum. Dr. Erkan Akan bey gerekli tetkiklerimi yaptı. Kan tetkiklerimi yapmak üzere Muş Devlet Hastanesi'ne ambulansla gönderdi. Oradaki tetkiklerimi yaptıktan sonra rahim sarkması olduğunu söyleyerek beni ameliyat etti. Şu an çok iyiyim. Ameliyatımı yapan Operatör Dr. Erkan Akan beyden Allah razı olsun" dedi.


Varto Gümgüm Mahallesi'nden aynı hastalıkla ilgili olarak doktora başvuran Nafiye Birsin (55) ise, "Benim rahmimde aşırı bir derece iltihaplanma ve sarkma vardı. Ben daha önceden çok rahatsız oluyordum. Sürekli olarak doktora gelmeme rağmen her hangi bir şifa göremedim. İlçemize atanan Kadın Doğum Uzmanı Op. Dr. Erkan Akan Bey'in yapmış olduğu ameliyatı sayesinde gayet rahatım. Doktoruma teşekkür ederim" diye konuştu.
 

İha
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2009 Salı 18:29:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?