3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

Doktorlardan göreve devam...

MUŞ'TAKİ DOKTORLAR EYLEME KATILMADI

Türk Tabipler Birliği tarafından 'Tam Gün Yasa Tasarısı'na karşı başlatılan iş bırakma eylemine Muş'taki doktorlar destek vermedi.

Makamında konuyla ilgili açıklama yapan Muş Sağlık Müdürü Dr. Kenan Akpolat, sağlık üzerinden eylem yapılmasının doğru olmadığını söyledi. İlde görev yapan doktorların görevlerinin başında olduğunu belirten Dr. Kenan Akpolat, il genelinde muayenehane olmadığı için doktorların eyleme gitmediğini kaydetti. Tabipler Birliği'nin başka eylem yollarını seçmesi gerektiğini vurgulayan Akpolat, “Tam Gün Yasa Tasarısı'yla ilgili 19 Ocak 2010 tarihindeki iş bırakma eylemine ilimizde katılım olmamıştır. Tüm hekimlerimiz polikliniklere devam etmektedir. İl genelinde muayenehane olmadığı için büyük ihtimalle tabipler bunun için destek vermemiştir. Mesleğimiz insanları muayene etmek ve onların sağlığıyla ilgilenmektir. İnsan sağlığı üzerinden bu tür eylemlerin olması doğru değildir. Sağlık üzerinde eylem olmaz, başka türlü eylem varsa Türk Tabipler Birliği göstersin. Vatandaşın sağlığıyla oynamak güzel bir şey değildir” dedi.

Muş Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Tacet Demirel ise, hastanede 63 doktorun görev yaptığını ve hepsinin görevinin başında olduğunu söyledi. Tam Gün Yasa Tasarısı'yla ilgili Muş milletvekillerine dileklerini anlattıklarını ifade eden Tacet Demirel, bu konuda milletvekillerinden gen soru verilmesini talep ettiklerini dile getirdi.

MUŞ'TAKİ DOKTORLAR EYLEME KATILMADI
MUŞ'TAKİ DOKTORLAR EYLEME KATILMADI
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2010 Salı 15:52:03
Güncelleme :19 Ocak 2010 Salı 16:06:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?