9
Mayıs
2024
Perşembe
MUŞ

Dolu ekili alanlara zarar verdi

DOLU EKİLİ ALANLARA ZARAR VERDİ

Muş'un Hasköy ve Korkut ilçelerinde etkili olan dolu yağışı ekili arazilerde zarara yol açtı. Yaklaşık 10 dakika süren dolu, 9 köyde etkili oldu.

Hasköy ilçesine bağlı Yukarıüçdam, Aşağıüçdam, Koçköy, Sarıbahçe, Umurca ve Eşmepınar ile Korkut ilçesine bağlı Kapılı, Alazlı ve Güneyik köylerinde dün akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağışı ve dolu birçok ekili alanlarına zarar verdi. Yaklaşık 10 dakika süren dolu yağışı Hasköy ve Korkut ilçelerine bağlı birçok köyün tarım arazisine zarar verirken, Tarım Müdürlüğüne bağlı ekipler de köylerde hasar tespit çalışmalarına başladı.

Dün akşam saatlerinde etkili olan yağmurun doluya dönüştüğünü dile getiren Aşağıüçdam Köy Muhtarı Cesim Boz, sabah arazilere çıktıklarında zararın boyutunu gördüklerini söyledi. Köyde 7 bin 500 dönüm ekili arazi olduğunu belirten Cesim Boz; "İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından hasar tespit çalışmalarına başlandı. Hasarın büyük boyutlara ulaştığını tahmin ediyoruz. Devletimizden yardım bekliyoruz. Biz Köylüler olarak şu anda elimiz kolumuz bağlı bekliyoruz" dedi.

75 yaşında olan ve ilk defa böyle bir olayla karşılaştığını söyleyen Resul Yıldırgan da, yağıştan dolayı binlerce dönüm arazideki ürünlerin tamamının tahrip olduğunu kaydetti.

Konuyla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan İl Tarım Müdürü Murat Yıldız ise, ekiplerin arazilerde hasar tespit çalışmalarını başladıklarını söyledi. Özellikle Hasköy ve Korkut ilçelerine bağlı köylerden ihbar geldiğini belirten Yıldız, ciddi bir zarar olduğunu tahmin etmediklerini ifade etti.

DOLU EKİLİ ALANLARA ZARAR VERDİ
DOLU EKİLİ ALANLARA ZARAR VERDİ
İHA
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2011 Pazartesi 18:20:05
Güncelleme :30 Mayıs 2011 Pazartesi 18:31:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?