4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

Domuz gribi aşıları vuruluyor

MUŞ'TA SAĞLIK ÇALIŞANLARINA DOMUZ GRİBİ AŞISI YAPILDI

Domuz gribiyle mücadele çalışmaları çerçevesinde Sağlık Bakanlığı tarafından Muş'a gönderilen domuz gribi aşıları ilk olarak Sağlık Müdürü Dr. Kenan Akpolat'a ve daha sonra sağlık personellerine uygulandı.

Muş'ta domuz gribi aşısı ilk olarak Muş Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ndeki sağlık personeline yapıldı. Domuz gribine karşı hazırlanan ve Muş'a gönderilen domuz gribi aşısının öncelikle sağlık çalışanlarına yapıldığını söyleyen Sağlık Müdürü Kenan Akpolat, Kasım ayı sonuna kadar da öğrencilere ve çocuklara aşı yapılacağını söyledi.

Muş'ta domuz gribi vakası görülmediğini vurgulayan Akpolat, ancak tedbirli olmak için sağlık çalışanlarının aşı yaptırmasında fayda olduğunu söyledi. Muş'ta yaklaşık 900 sağlık çalışanının olduğunu kaydeden Akpolat, "İlimize gelen 900 doz aşı tüm sağlık birimlerine dağıtıldıktan sonra ilk olarak sağlık personellerine aşı yapılacak. Muhtemelen bu hafta tüm ekiplerimize aşı yapılacak. Şu anda Muş'ta domuz gribiyle ilgili herhangi bir problemimiz bulunmuyor. Domuz gribiyle ilgili eğitim faaliyetlerimiz de aralıksız sürüyor. Aşılar ülkemize peyderpey geldiği için şu anda sağlık çalışanlarına aşı yapıyoruz. Muhtemelen bu ayın sonunda da okullarda aşı yapmaya başlayacağız. Daha sonra da 0-6 yaş grubu bebeklerde de aşı çalışması yapacağız" dedi.

İl ve ilçelerdeki tüm sağlık çalışanlarının bugünden itibaren aşı olacağını söyleyen Akpolat, domuz gribi virüsünden vatandaşların korunması ve yapılan uyarıların dikkate alınması gerektiğini belirtti.

İlk defa aşı olduğunu söyleyen Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Muhammet Arap; "Kendimi bildim bileli aşı olduğumu hatırlamıyorum. Bugün domuz gribine karşı tedbir almak için aşı olunca çok heyecanlandım. Doğrusu çocukları şimdi daha iyi anladım. Korku değil aslında, ama heyecanlandım" diye konuştu.

Aşı çalışmasına ilk olarak Sağlık Müdürü Kenan Akpolat'tan başlayan hemşireler daha sonra Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Muhammed Arap'a ve sağlık çalışanlarına aşı yaptılar.

MUŞ'TA SAĞLIK ÇALIŞANLARINA DOMUZ GRİBİ AŞISI YAPILDI
MUŞ'TA SAĞLIK ÇALIŞANLARINA DOMUZ GRİBİ AŞISI YAPILDI
İHA
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2009 Çarşamba 11:50:04
Güncelleme :4 Kasım 2009 Çarşamba 12:30:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?