4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

Donan suyu şokla açıyorlar

Muş'ta etkili olan soğuklar sebebiyle ev ve iş yerlerinin donan içme suyu boruları belediye tarafından şoklama yapılarak açılıyor.

Muş'ta eksi 25 dereceyi bulan soğuk hava sebebiyle bir çok ev ve iş yerinin içme suyu boruları dondu. Muş Belediyesi tarafından donan boruların açılması için oluşturulan ekip şoklama yaparak vatandaşların içme suyu sıkıntısı yaşamaması için çaba gösteriyor. Etkili olan soğuklar sebebiyle il merkezinde yaklaşık 300 ev ve iş yerinin içme sularının donduğu belirtilirken, şok ekibinin her gün yaklaşık 20 evde çalışma yaparak borulardaki buzları çözüyor.

Belediye bünyesinde kurulan 10 kişilik şoklama ekibi ile donan boruları açtıklarını ifade eden Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede, söz konusu çalışmadan vatandaştan herhangi bir ücret taleplerinin olmadığını belirterek, "Soğuklar aniden bastırınca birçok ev ve iş yerinin suları donmaya başladı. Kurduğumuz şoklama ekibimizle günde ortalama 20 ihbarı değerlendirerek donan boruları açıyoruz. İhbar üzerine çalışan ekibimiz evlere gidiyor. Burada makinelerin yardımıyla donan borulardaki buzları şoklama yöntemiyle kırıyor. Böylece evlerdeki borulardan yeniden su akmaya başlıyor" dedi.
Kente ciddi bir su sıkıntısı olduğunu kaydeden Başkan Dede, "Bazı mahallelerde 24 saatte su akarken, bazı mahallelerde ise gerek şebekenin düzensiz oluşu gerekse kaynakların yetersiz olmasından dolayı günde 9 saat su akmaktadır. Özellikle geceleri suyu akmayan vatandaşlarımızın eksi 25 dereceye varan soğuklar sebebiyle muslukları donuyor. Genelde su donmaları sobalı evlerde yoğun bir şekilde devam ediyor. Soğukların başlaması ile birlikte bu güne kadar yaklaşık 300 evin su boruları dondu. Elimizde 3 tane şoklama makinesi var. Bunlarla evlerin buz tutan musluklarını çözmeye çalışıyoruz ve sularını akıtıyoruz" dedi.
Yapılan şoklama sayesinde sularının aktığını belirten Emine Kaynar isimli ev hanımı ise, "Aşırı soğuklara sebebiyle suyumuz dondu. Belediyeye haber verdim ve şoklama ile suyumuz yeniden akmaya başladı. Belediyenin yaptığı bu çalışmadan dolayı teşekkür ederim" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2009 Çarşamba 12:28:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?