4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

Duman avcıları denetimde

Muş'un Varto ilçesinde oluşturulan Tütün Mamulleri Denetleme Kontrol Komisyonu üyeleri, iş yerleri ve kahvehanelerde denetlemelerde bulunarak vatandaşlara sigara yasağını anlattı.

Komisyon Başkanlığını İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden Engin Yaman'ın yaptığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden Seyfettin Yeşil, Zikrullah Bozkurt, Sağlık Gurup Başkanlığı'ndan Çevre Sağlık Teknisyeni Mustafa İşboğa, Varto Belediyesi'nden Zabıta Memuru Abdulbaki Sinanoğlu'ndan oluşan komisyon üyeleri ilçede denetleme çalışmaları yaptılar.

Konuyla ilgili İHA muhabirine açıklama yapan Engin Yaman, "Yasa gereği kapalı alanda sigara içilmemesi yönündeki incelemeleri yerinde yaparak iş yerlerini ve kahvehaneleri denetliyoruz. Gerekli yasal uyarıyı yapıyoruz. Bu konuda Varto halkı gerçekten duyarlı davrandıkları için çarşı merkezindeki iş yerlerine yaptığımız denetimlerde her hangi bir sıkıntıyla karşılamadık. Kanun ve yasalara vatandaşlar uyuyor. 24 saat esasına göre denetimlerimizi her zaman yapacağız. Eğer yasalara uymayan varsa gerekli cezayı kesiyoruz. Cezaları da Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası ve yerleşim yeri adresine göre kesiyoruz. Uyarılarımızı dikkate aldıkları için vatandaşlara teşekkür ediyoruz. Denetimlerde her hangi bir olumsuzluğa rastlanılmadı" dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2009 Pazartesi 20:05:31
Güncelleme :27 Temmuz 2009 Pazartesi 20:11:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?