7
Mayıs
2024
Salı
MUŞ

Ek imar planı onaylandı

Belediye Meclisi, kentin "İlave ve Revizyon İmar Planı" oylamak üzere, Başkan Vekili Muhterem Bozkurt başkanlığında toplandı.

Belediye Başkanı Necmettin Dede'nin de katıldığı toplantıda, yeni planlama ile arazilerinin içinden yol geçen veya arazilerinin bir bölümünü kaybeden bazı vatandaşlarla, meclis üyeleri arasında gergin anlar yaşandı.

Başkan Dede, imar planıyla ilgili çeşitli dedikodular yapıldığını söyledi.

İlave ve Revizyon İmar Planları'nın askı ve itiraz değerlendirme süresinin sona erdiğini ve askı süresi içinde imar planlarına yapılan itirazların değerlendirildiğini kaydeden Dede, şöyle konuştu:

"13 Mayıs 2013 tarihi itibariyle itirazlara cevap veriyoruz. İtirazlar belediye bünyesindeki mimarlar, mühendisler ve şehir plancılarından oluşan teknik ekiple yapılıyor. 1985 yılında yapılan son imar planlamasından sonra, daha sağlıklı bir imar için büyük çaba gösteriyoruz. Teknolojiyi ve artan nüfusu dikkate alırsak, mevcut imarın değişmesinin elzem olduğu aşikardır. 3 diri fay hattı üzerinde ve birinci derece deprem kuşağında olan ilimizde yapılan inşaat çalışmalarında temkinli olmak zorundayız. Bu yüzden, imar planını ince eleyip sık dokumak zorunda kaldık. Bu temkinli davranışlarımızdan ötürü, haksız eleştirilere ve iftiralara maruz kaldık."

Yapılan oylamada plan, oy çokluğuyla kabul edildi.

AA
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2013 Salı 17:39:32
Güncelleme :14 Mayıs 2013 Salı 17:43:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?