4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

Elektriksiz köye Mehmetçik desteği

Muş 49'ncu Motorize Piyade Tugay Komutan Yardımcılığı, kar sebebiyle yolu ulaşıma kapalı olan Arıköy'ün trafosundaki arızanın giderilip köylülerin elektriğe kavuşmasını sağlamak amacı ile TEDAŞ görevlilerini helikopterle köye gönderdi.

Muş merkeze bağlı 55 hane ve 450 nüfuslu Arıköy'de yaşayan vatandaşların elektrik hatlarındaki arızanın giderilmesi için TEDAŞ ekipleri ve 49'ncu Motorize Piyade Tugay Komutanlığı seferber oldu. Yaklaşık 45 gündür elektriksiz kalan köylülere elektrik hizmetinin götürülmesi için TEDAŞ ekipleri helikopterle merkezden 50 kilometre uzaklıkta bulunan köye ulaştırıldı.

49'ncu Motorize Piyade Tugay Komutan Yardımcılığı'ndan havalanan helikopterle Arıköy'e ulaştırılan iki TEDAŞ çalışanı, trafoda incelemelerde bulundu. Trafonun fırtına ve tipi sebebiyle yandığını tespit eden ve onarım çalışmalarını yapamayan görevliler daha sonra helikopterle tekrar şehre geri getirildiler.

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan TEDAŞ Muş Müessese Müdürü Murat Karagüzel, "Arıköy'de trafonun yandığı tespit edilmiştir. Bu sebeple yeni bir trafo götürüp kurmamız gerekmektedir. Bir trafonun ağırlığı yaklaşık 700 kilogram civarındadır. 100 KVA gücündeki trafonun yerine aynı güçte yeni bir trafo kurmak gerekmektedir. Bu trafoyu helikopterle bölgeye götürebilirsek hemen arızayı gidererek köye elektrik verebiliriz. Ancak helikopter ile trafoyu götüremezsek mecburen ilkbahar mevsiminde yolların açıldığı zaman arızayı giderebileceğiz. Şu anda bizim bölgeye ulaşmamızı sağlayan güvenlik güçlerimiz helikopterle trafonun götürülüp götürülemeyeceğini araştırıyorlar. Eğer mümkün olursa helikopterle trafoyu bölgeye ulaştırıp vatandaşlarımıza elektrik verebileceğiz" dedi.

TEDAŞ görevlilerini taşıyan helikopterle, Muş Valisi Erdoğan Bektaş ve İl Garnizon Komutanı Tuğgeneral Burhanettin Aktı da Arıköy'e giderek bölgede incelemelerde bulundular. Kış mevsiminde altı ay süre ile yolu ulaşıma kapalı olan Üçevler gurup köy yollarında incelemelerde bulunmak için helikopterle bölgeye gittiklerini söyleyen Vali Erdoğan Bektaş, yeni bir yol için etüt çalışması yapma imkanı bulduklarını söyledi. Vali Bektaş, "Yaz mevsiminde bölgeye sürekli olarak gidiyoruz. Ancak kış mevsiminde helikopterle bölgeyi yüksekten daha iyi görebildik. Bu bölgeye farklı bir yol açmak için çalışmalarımız vardı. Bu helikopter gezisinin ardından yeni yapılacak yol ile ilgili olarak kesin bir karar verebildik. Üçevler gurup köylerine yeni bir yol yapımına yaz mevsiminde başlayacağız ve 12 ay süre ile ulaşımı sağlayacağız" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Mart 2009 Salı 16:58:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?