3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

Emniyet öğrencileri giydirdi

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN ÖĞRENCİLERE GİYİM YARDIMI

Muş Emniyet Müdürlüğü, merkeze bağlı Yeşilce ve Tandoğan köyü ilköğretim okullarındaki ihtiyaç sahibi öğrencilere giyecek yardımında bulundu.

İstanbul Sanayi Odası Vakfı (İSOV) tarafından gönderilen 60 adet bot ve mont, Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen törenle ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtıldı. İlk olarak Yeşilce Köyü İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirilen yardım dağıtım töreninde konuşan Emniyet Müdürü Süleyman İlhan Acaröz, çocukların ülkenin en önemli varlıkları olduğunu söyledi. Geleceğin çocuklara emanet olduğunu ifade eden Süleyman İlhan Acaröz, çocukların korunmasının ülkenin sosyal durumuyla ilişkili olduğunu kaydetti.

Giyim malzemelerinin dağıtımında kendilerinin sadece köprü olduğunu vurgulayan Acaröz, "Çocuklarımız ülkemizin en önemli varlıklarıdır. Çünkü geleceğimiz onlara emanettir. Bir ülkede çocukların korunması, geliştirilmesi, o ülkenin sosyal ekonomik durumuyla mutlaka ilişkilidir. Bunu üzülerek söylüyoruz, ama bu bölgemizde de maalesef bazı çocuklarımız var ki ilgiye, alakaya ve yardıma muhtaç. Bizim de birey olarak, toplum olarak, devlet olarak üzerimize düşen bu duyarlılığı göstermemiz gerektiği inancındayız. Bu duyarlığı gösteren kuruluşlarımız var, özel sektörlerimiz var, bireysel anlamda yardımda bulunan şahıslar var. Bu yardımları İstanbul Sanayi Odası Vakfı gönderdi. Vakfın değerli yöneticilerine, bu vakfın başdanışmanı emekli emniyet müdürü Şevket Ayaz'a ve vakfın mali müşaviri Hasan Karabacak'a teşekkür ediyorum. Yardımın ihtiyaç sahibi çocuklara ulaşmasında emniyet müdürlüğü olarak biz köprü görevi oluşturduk. Bu köprü görevini yerine getirirken çok mutlu oldum" dedi.

Eğitimin sadece milli eğitim müdürlüklerine bırakacak bir iş olmadığını ifade eden Milli Eğitim Müdürü İlhami Bayraktar ise, bu konuda Muş Emniyet Müdürlüğü'nden çok destek gördüklerini söyledi. Emniyet müdürlüğünün yaptığı çalışmaların diğer kurumlara da örnek olması temennisinde bulunan Bayraktar, "İstanbul Sanayi Odası Vakfı Muş'taki bu öğrencileri bilmez. Onun bilmesini sağlayan müdürümüze teşekkür ediyorum. Halkın güvenliğinden sorumlu olan bir kurumun halkın eğitimiyle de ilgilenmesi öncelikle bizleri memnun etti. Çünkü biz Muş'ta 'Eğitim işi sadece Milli Eğitim Müdürlüğüne bırakılacak bir iş değil' demiştik. Biz bu çalışmayla yola çıktık ve tüm kurumların da desteğini bekliyorduk. Bu konuda her zaman çalışmalarımıza destek olan hatta okullarımızın sadece güvenliğiyle ilgilenmeyen, güvenliğin yanında eğitimiyle ilgilenen, özellikle trafik konularında öğretmenlerimizin belli alanlarda bilgilendirilmesi, yine bunların yanında yardımla da öğrencilerimize destek sağlıyorlar. Ben kendilerine tüm kurum adına emniyet müdürümüze teşekkür ediyorum. Bu ve benzeri çalışmaların diğer kurumlara da örnek teşkil etmesi, çocukların motivasyonunu arttırmada özellikle katkı sundukları için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bizler burada eğitimin sadece motor gücüyüz, ama asıl bu noktada destek olacak diğer kurumlar, bunlardan da her zaman desteğini gördüğümüz emniyet müdürlüğümüzün ayrı bir yeri var. Bizler hep beraber eğitim için çalışırsak zannedersem diğer kurumlara da çok fazla iş kalmayacaktır. Emniyet müdürlüğümüz bu anlamda doğru bir yerden işe başlıyorlar. Siz insanları eğitirseniz ortada problem kalmaz, bizler insanları eğitirken sizler destek olursanız ortada problem kalmaz, hatta belki sizler de daha güzel şeylerle ilgilenme imkanı bulursunuz" diye konuştu.

İSOV tarafından gönderilen 60 adet mont ve 60 çift bot Yeşilce ve Tandoğan köy ilköğretim okullarında daha önceden belirlenen 60 ihtiyaç sahibi öğrenciye dağıtıldı. Törene Emniyet Müdürü Süleyman İlhan Acaröz, Milli Eğitim Müdürü İlhami Bayraktar, Muş Emniyet Müdür yardımcıları ile şube müdürleri katıldı.

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN ÖĞRENCİLERE GİYİM YARDIMI
EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN ÖĞRENCİLERE GİYİM YARDIMI
İHA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2010 Perşembe 11:29:02
Güncelleme :11 Şubat 2010 Perşembe 11:59:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?